Seurakunta myy Hannu Väisäsen taideteokset –Tilalle halutaan selkeämpiä teoksia

0
Taiteen valtionpalkinnolla palkitun Hannu Väisäsen moniosainen teossarja Luominen ja kolme pylvästä on tulossa myyntiin.

Uudenkaupungin seurakunta on päättänyt laittaa myyntiin taideteoksiaan. Päätöksen asiasta teki viime viikolla kokoontunut kirkkoneuvosto. Myyntiin asetetaan Hannu Väisäsen useampia seurakunnalle tilauksesta tekemiä teoksia.

Väisäsen teokset on hankittu Uudenkaupungin seurakuntakeskukseen talon valmistumisen jälkeen 1990-luvulla. Miehen merkittävimmät teokset ovat seurakuntasalin alttariseinällä ja kahvion seinällä. Lisäksi seurakuntakeskuksen eri tiloissa ja arkistossa on useita Väisäsen grafiikoita.

Seurakuntalaiset ovat kokeneet Väisäsen seurakuntasaliin ja kahvioon tekemät teokset etäisiksi ja vaikeasti lähestyttäviksi. Seurakuntalaiset ovat toivoneet tiloihin taideteoksia, jotka selkeämmin ilmentäisivät kristillistä sanomaa.

Seurakunta on selvittänyt Väisäsen teosten nykyarvoja taidekaupan toimijoilta eli Bukowskis Oy:ltä ja Hagelstam&Co Oy:ltä. Väisäsen alttaritaulun hinta-arvio on 2 000–4 000 euroa ja kahvion seinässä olevan taulun osalta 1 200–3 000 euroa. Alttaritaulun kahden pienemmän sivutaulun hinnat ovat 400–1 200 euroa taulua kohden. Väisäsen grafiikan töiden arvot ovat noin sadan tai kahden sadan euron pintaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän