Tennispelurit uhmasivat hellettä

0

Tennis-Roima heräili henkiin noin 15 vuotta sitten, kun toiminta oli ollut kokonaan tauolla sitä ennen useamman vuoden. Kesäkuussa 2009 seura järjesti kansalliset kilpailut, joista on tullut perinne suomalaiseen tenniskalenteriin.

Viime viikonloppuna keltaista palloa iskettiin todella tukalassa kelissä, mutta se ei lajin ystäviä estänyt. Vettä meni pelaajien kurkusta alas normaalia enemmän ja myös kenttää kasteltiin kuivuuden takia jatkuvasti. Kisat pelattiin kolmessa kaksinpeliluokassa ja yhdessä nelinpeliluokassa.

Suurin muutos aiempaan oli kilpailunjohtajan vaihtuminen. Ansiokkaasti yli kymmenen vuotta rauhallisella tyylillään pestiä hoitanut Jussi Salomäki jäi sivuun ja Roiman puheenjohtaja Juha Hepojoki kävi tehtävään tarvittavan koulutuksen. Taso säilyi ja kisat etenivät erinomaisesti.

– Täytyy nostaa hattua Jussille, että on jaksanut koko viikonlopun touhuta täällä aamusta iltaan, Hepojoki naureskeli turnauksen päätyttyä.

Hepojoki kiitteli myös seuran talkoohenkeä, sillä monet pelaajat antoivat panoksensa kentän harjaukseen, kasteluun ja puffetin pyörittämiseen.

Kovatasoisimman eli B-luokan vei nimiinsä turnauksen ainoa kauniimman sukupuolen edustaja. Ammattilaiskenttien oviakin parhaimmillaan kolkutellut, raumalaislähtöinen Saara Aerila kukisti finaalissa Naantalin NTP:tä edustavan Kalle Keskisen numeroin 7-6, 6-0. Aerilan seuraava turnaus on SM-kisat Vierumäellä.

C-luokan finaalissa nähtiin myös paikallista osaamista. Kolmella vakuuttavalla voitolla loppuotteluun edennyt Casper Santanen joutui loppuottelussa tunnustamaan raisiolaisen nuorukaisen Lassi Rannikon paremmakseen lukemin 6-4, 6-1. D:n finaali oli puolestaan kahden turkulaisjunnun näytös, jossa Jens Nyström pöllytti Henrik Hujasen 6-0, 6-1.

Ainoassa nelinpeliluokassa oli kuusi paria, joista puolet Roiman omaa tuotantoa. Finaalista tuli kahden paikallisparin otatus, jossa Hepojoki yhdessä Jarmo Lännistö n kanssa otti turnausvoiton kaatamalla parin Veli-Pekka VirtanenKimmo Kuvaja numeroin 7-6, 3-6, 10-1.

Turnauksessa oli mukana yhteensä 12 Roiman pelaajaa.