Tyks Akuutissa hoidetaan kesällä vain kiireelliset potilaat

0
Päivystyksessä annetaan kesällä vain ministeriön ja valtioneuvoston määrittelemät palvelut.

Tyks Akuutin palvelua on jouduttu supistamaan kesäkaudeksi henkilökuntapulan takia.

Tyks Akuutin päivystyksen palvelut toimivat kesän aikana supistetulla palvelutarjonnalla ja Akuutissa arvioidaan jokaisen potilaan hoidon tarve noudattaen sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta sekä valtioneuvoston asetusta kiireellisen hoidon perusteista.

– Kaikissa kiireettömissä tilanteissa potilaiden tulee hakeutua ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Esimerkiksi sairauslomatodistuksen tarve tai reseptin uusinta ei ole riittävä peruste hakeutua päivystyksen vastaanotolle, Tyks Akuutin johtaja Sirpa Rantanen sanoo.

Kaikille Tyks Akuuttiin saapuville potilaille tehdään hoidon tarpeen arvio ja potilas ohjataan tarvittaessa asianmukaiseen hoitopaikkaan. Myös perusterveydenhuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta tehty ohjaus päivystykseen tai sieltä saatu lähete arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Asiakkaiden pitää aina olla yhteydessä päivystyksen neuvontapuhelimeen 02 313 8800 tai valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116117 ennen päivystykseen lähtöä.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa ja välittömässä avuntarpeessa pitää aina soittaa ensisijaisesti hätänumeroon 112.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän