Valmet Automotive avaa ensimmäisen akkutehtaansa Saksassa

0
Kaksi vuotta kestäneiden muutostöiden jälkeen Kirchardtin tehtaassa aloitettiin sähköisen liikenteen tarpeisiin valmistettujen akkujärjestelmien tuotanto jo helmikuussa 2023.

Valmet Automotive juhlisti tänään ensimmäisen Saksassa sijaitsevan akkutehtaansa avajaisia yli 100 vieraan kanssa. Tilaisuuden puhujien joukossa oli muun muassa Baden-Württembergin osavaltion liikenneministeri Winfried Hermann.

Lähellä useita saksalaisia autonvalmistajia sijaitsevan Kirchardtin tehtaan investoinnin arvo on Valmet Automotivelle kymmeniä miljoonia euroja.

Kaksi vuotta kestäneiden muutostöiden jälkeen Kirchardtin tehtaassa aloitettiin sähköisen liikenteen tarpeisiin valmistettujen akkujärjestelmien tuotanto jo helmikuussa 2023. Tällä hetkellä tuotannossa on akkumoduuleja, -paketteja sekä akunhallintajärjestelmiä erään urheiluautomerkin PHEV-mallia varten.

– Työn alla olevan suuren volyymin tuotantolinjan valmistuminen erään saksalaisen autovalmistajan tarpeisiin ”saa asiat todella käyntiin tehtaalla”, kertoo Manuel Ötsch, joka aloitti Valmet Automotivella vuonna 2021 tehtävänään Kirchardtin tehtaan muutostyöt.

Nyt hän vastaa yrityksen kaikkien akkutehtaiden toiminnasta nimikkeellä Vice President Operations.

Kirchardtin tehtaan kokonaispinta-ala on noin 60 000 neliömetriä. Pitkälle automatisoitu tuotanto kattaa noin 11 500 neliömetriä ja työllistää yli 160 henkilöä.

Tehtaalla on kaksi linjaa vaihtelevien volyymien automatisoituun tuotantoon. Prosessiosaaminen kattaa sekä akkumoduulit että akkupaketit.

Kirchardt on yhtiön kolmas suuren volyymin akkutehdas Salon ja Uudenkaupungin ohella sekä ensimmäinen Saksassa. Päätös tehtaan avaamisesta Saksaan tehtiin, kun saksalainen autonvalmistaja oli nimennyt Valmet Automotiven järjestelmätoimittajaksi pian alkavaan merkittävään akkuohjelmaan. Ohjelma painottaa resurssien säästämistä ja kuljetustentarpeen minimointia, ja siksi akkujen tuotanto tapahtuu lähellä asiakasta.

Toinen tärkeä tekijä sijaintipaikan valinnassa on yrityksen Münchenissä ja Bad Friedrichshallissa sijaitsevien tuotekehityskeskusten ja akkutestauskeskuksen läheisyys, sekä mahdollisuus laajentaa tehtaalla tuotannon tiloja tarvittaessa nopeasti 15 000 neliömetrillä.

– Ensimmäisen akkutehtaamme avaaminen Saksassa on tärkeä askel Valmet Automotiven kansainvälistymisessä. Se korostaa myös tavoitettamme olla yksi akkujärjestelmien johtavista kehittäjistä ja valmistajista Euroopassa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Vuonna 2018 Valmet Automotive perusti EV Systems -liiketoimintalinjan, joka vastaa akkujärjestelmien ja -moduulien kehittämisestä ja tuotannosta. EV Systems kattaa akkujärjestelmien koko arvoketjun. Yhtiön ensimmäinen akkutehdas Salossa aloitti tuotannon vuonna 2019, ja yhtiö on valmistanut jo yli 1,8 miljoonaa akkujärjestelmää hybridi- ja täyssähköajoneuvoihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän