Varha irtisanoo sopimuksen Rinnekoti Jäsperlän kanssa

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) irtisanoi alkuviikosta palvelusopimuksensa uusikaupunkilaisen Rinnekoti Jäsperlän kanssa. Syynä irtisanomiseen ovat yksikön toiminnassa havaitut puutteet sekä kykenemättömyys korjata palvelutaso sopimuksen mukaiseksi.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue hankkii Uudessakaupungissa sijaitsevasta Rinnekoti Jäsperlästä ympärivuorokautista palveluasumista 21 ikääntyneelle asukkaalle.
− Asukkaiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä, siksi emme tingi sopimusehdoistamme. Palveluntuottaja ei ole huomautuksistamme huolimatta kyennyt sopimuksessa sovittuun palvelutasoon, Varhan kumppanuusjohtaja Katariina Huikko toteaa.

Palvelusopimuksen irtisanomisesta huolimatta asukkaat jatkavat toistaiseksi asumistaan Rinnekoti Jäsperlässä. Hyvinvointialue turvaa asukkaiden hoivan ja huolenpidon jatkumisen keskeytyksettä seuraamalla tehostetusti palvelun laadun toteutumista ja asiakasturvallisuutta.

Hyvinvointialue on käynyt neuvotteluita hoivapalveluyritys Attendon kanssa yrityksen Uudessakaupungissa sijaitsevasta vapaasta Rauha-kiinteistöstä, joka valmistui vuonna 2017. Osapuolet ovat sopineet yksikön vuokraamisesta Varhan käyttöön. Kaikille Rinnekoti Jäsperlän asukkaille järjestetään paikka uudesta yksiköstä.

Rinnekoti Jäsperlän asukkaat siirtyvät uuteen yksikköön heti, kun uuden talon turvallinen toiminta on saatu varmistettua ja varustelu on saatu asianmukaiseen kuntoon. Muutto uuteen yksikköön tapahtuu näillä näkymin syksyllä. Uuden yksikön toiminnasta vastaa Varha.

Rinnekoti Jäsperlässä luvataan laittaa asiat kuntoon

Rinnekoti Jäsperlä otti tilanteeseen kantaa tiistaina toteamalla, että yrityksen 25-vuotiseen historiaan mahtuu monenlaista.
– Vuosien varrella vanhusten hoito on muuttunut käytännön työstä papereiden pyörittämiseksi ja sen avulla seurataan hyvää vanhustenhoitoa. Tämä on todella surullista. Se, millä me olemme pystyneet kilpailemaan, on työyhteisömme, joka tekee työtä täydellä sydämellä kodinomaisessa ympäristössä, Rinnekoti Jäsperlän Facebook-sivuilla todetaan.

Rinnekodilla on omien sanojensa mukaan puutteita vaadittavien dokumenttien suhteen.
– Pienestä hoitokodistamme puuttuu esimerkiksi asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja, aluepäällikkö, juristi, lupa-asiantuntija, laatutiimi ja tietoturvapäällikkö, he toteavat.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue irtisanoi Rinnekoti Jäsperlän sopimuksen maanantaina ja sopimuksessa on puolen vuoden irtisanomisaika.
– Emme ole luovuttajia, joten laitamme kaiken vaadittavan kuntoon mahdollisimman pian. Meille luvattiin mahdollisuus uuteen tapaamiseen ja asian korjaamiseen, siihen lupaukseen me luotamme, Rinnekoti Jäsperlän edustajat toteavat.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 21.6. kello 9.47. Lisätty Rinnekoti Jäsperlän kommentit.