Varhaisperunakarnevaaleilla juhlistettiin kesää ja perunaa

0
Riikka Kutila kertoi ruoan tehneen kauppansa.

Santtiorannan leirintäalueella vietettiin lauantaina varhaisperunakarnevaaleja. Tapahtumaa riitti lähes koko päivän, aina aamupäivästä iltaviiteen. Ruoka tapahtumassa oli luonnollisesti perunapainotteista. Varhaisperunoiden kera saattoi nauttia savustettua lohta tai nyhtöpossua.

– On ollut jonoksi asti porukkaa. Kaikki lohi ja possu meni, lohi jo muutaman tunnin aikana, kertoo leirintäalueella ruokaa ja juomia myynyt Riikka Kutila

Musiikista tapahtumassa vastasi osuvasti nimetty Hot Potatoes -yhtye, joka soitti tunnettuja klassikoita, muun muassa Irwin Goodmanin kappaleita. 

– Irwiniä totta kai neljävuotiaasta asti kuunneltu, hymähtää kitaraa yhtyeessä soittava, myös perunatukkurina toimiva Toni Tuominen

Yhtyeen solisti Jani Forsman kertoo nauttineensa tapahtuman säästä, eikä Uusikaupunki ole solistille tyystin vieras paikka.

– Monien vuosien takaa minulle tuttu paikka. Pieni, idyllinen merikaupunki, riihimäkeläinen Forsman toteaa.

Karnevaalitunnelmasta on nauttimassa myös lapsia vanhempineen.

– Tosi hienoa, että tällaista järjestetään. Hyvää ruokaa, hyvää musiikkia ja hyvä ilma, toteaa Salla Perkkola , joka on tullut paikalle poikansa Daniel Perkkolan , 2, kanssa. 

Daniel leikkii mielellään pomppulinnassa, mutta paikalla näytillä ollut traktori oli hänelle kenties tapahtuman kohokohta.

– Traktori oli mielenkiintoinen, on huomioitu kyllä kaikki, Perkkola sanoo. 

Lapsensa kanssa paikalle tuli myös Rose-Marie Virolainen .

– Kovasti tykkään, elävöittää Uudenkaupungin muutenkin vilkasta kesää. Nykyään on tosi paljon yhteisöllisyyteen painottuvaa tapahtumaa, Virolainen toteaa. 

Kuusivuotias Ruut Virolainen on päässyt nauttimaan päivästä pomppulinnan ja makeistenkin parissa. Kesäsuunnitelmiakin hänellä on.

– Mennään uimaan ja torille, hän kertoo. Myös reissu Linnanmäen huvipuistoon on edessä, ja siellä Ruut odottaa pääsevänsä suosikkilaitteeseensa Linnunrataan.

Varhaisperunakarnevaaleilta sai ostaa lähtiessään mukaansa perunaa. Paikalla oli Väättästen maatilan koju, jossa tarjolla oli lukuisi perunalajikkeita joka lähtöön. Alalla noin 17 vuotta toimineet Väättäset ovat tyytyväisiä päivään. 

– Olemme melko hyvin arvioineet, minkä verran menee. Hyvin on mennyt kaupaksi, ihmisiä käynyt kiitettävästi, toteaa Hanna-Leena Väättänen .

Anssi Väättänen puolestaan antaa vinkkejä varhaisperunan valmistukseen.

– Vesi kiehumaan ensin kiehumispisteeseen, sitten vasta perunat, hän kertoo järjestyksestä. Tilli ja merisuola sopivat hänestä hyvin mausteeksi keitinveteen, mutta muuta varhaisperuna ei kaipaa.