Vasikkarin leirikeskus tulee myyntiin

0
Uudenkaupungin seurakunta on luopumassa Vasikkarin leirikeskuksesta.

Uudenkaupungin seurakunta on luopumassa Vasikkarin leirikeskuksesta ja kiinteistö asetetaan myyntiin tarjouskaupalla. Asiasta päätti viime viikolla kokoontunut kirkkoneuvosto.

Seurakunta on saanut Lokalahden Mäntysaarentiellä sijaitsevan leirikeskuksen tontin testamenttilahjoituksena vuonna 1957. Testamentissa ohjeistettiin, että saaressa oleva tontti on annettava nuorten käyttöön. Seurakunta rakennutti tontille 1980-luvulla leirikeskuksen, joka on tällä hetkellä käyttökiellossa. Vasikkariin on tehty useita kuntotarkoituksia, joissa on todettu rakennukseen korjaustarpeita.

Kuntokartoituksissa todettiin, että leirikeskuksen alapohjaan jää vettä lammikoiksi asti, eikä alapohjassa ole tuuletusta tai eristettä. Rakennuksen ulkoseinien pinnassa on hometta ja sokkelin pintaan tiivistyy vettä. Yläpohjassa on heikko tuuletus ja sadevesikourut ja -putket ovat vaurioituneet.

Vasikkarin jätevedet menevät tällä hetkellä puhdistamattomina mereen tai pohjaveteen, joten sinne pitäisi rakentaa uusi jätevesijärjestelmä. Rakennuksen kellarikerroksessa on kosteutta, rakennuksen katto pitäisi maalata ja lvi-laitteiden ja kosteiden tilojen käyttöikä on ylittynyt.

Seurakunnan laskelmissa on todettu aiemmin, että Vasikkarin kiinteistön ylläpito on maksanut kaikkine kuluineen noin 40 000 euroa vuodessa. Kiinteistössä olisi edessä satojen tuhansien eurojen remontit ja seurakunta on aiemmin todennut kirkkovaltuuston hyväksymässä kiinteistöstrategiassa, että muun muassa Vasikkarin kiinteistö olisi järkevää myydä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän