Venla Lindfors haluaa vaikuttaa ja olla esikuvana nuorille – Ukilainen eteni Wellnessmalli-finaaleihin nuorimpana kilpailijana

0
18-vuotias Venla Lindfors kokee wellnessmalli-finalistiksi pääsyn avaavan hänelle uusia mahdollisuuksia omien kiinnostuksen kohteiden parissa.

18-vuotias Venla Lindfors on kouluvuosiensa ajan ehtinyt harrastaa monenlaista liikuntaa. Alakouluikäisenä arki-illat täytti salibandy ja yläkouluaikana harrastuksena oli tanssi.

Samaan aikaan tanssin kanssa kuntosaliharjoittelu tuli myös mukaan kuvioihin ja se on lopulta vienyt ajankäytössä voiton.

– Edellisen viiden vuoden aikana olen koko ajan enemmän tykännyt siitä ja tuntuu kuin siitä olisi tullut jo elämäntapa. Vaikka harjoittelen tavoitteellisesti, on pääasia kuitenkin omaksi iloksi tehdystä työstä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Vuodesta 2019 lähtien uusikaupunkilainen Venla on seurannut Wellnessmalli-kilpailua, joka jo ensivaikutelmien perusteella vaikutti juuri sellaiselta, mikä kiinnostaisi häntä. Nyt hän on päässyt monien vaiheiden jälkeen kilpailun kymmenen finalistin joukkoon tämän vuoden nuorimpana kilpailijana.

– Onhan tämä uskomatonta, koska vaikka tämä on tuntunut juuri minun jutulta, en olisi uskonut rahkeitteni riittävän finaaleihin asti. Kesän suunnitelmat ovat menneet kyllä uusiksi, Venla naurahtaa.

Kisakauden aikana finalistit verkostoituvat ja tekevät yhteistyötä erilaisten brändien ja yritysten kanssa. Lisäksi on paljon koulutuksia ja kuvauspäiviä.

– Finaali on lokakuussa Helsingissä, mihin kuuluu finalistien yhteisesitys, omat esitykset ja niiden päätteeksi julistetaan voittaja.

Wellnessmalli-kilpailu on hyvinvointikilpailu, jossa haetaan hyvän elämäntavan ja positiivisen ajattelumaailman omaavia persoonia. He tulevat toimimaan hyvinvointialan vaikuttajina sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa.

– Viime syksynä kävin wellnessmalli-koulutuksen, jossa meille opetettiin esimerkiksi sosiaalisen median käyttöä. Koulutuksen kautta päädyin hakemaan itse kilpailuun.

Koulutuksen jälkeen Venla osallistui talent-osioon, josta hän pääsi suoraan kilpailun castingiin.

– Castingissä oli erilaisia tehtäväpisteitä liittyen esimerkiksi esiintymistaitoihin, mediaan ja ryhmätyötaitoihin. Mukana oli myös tuomaristohaastattelu.

Oleellinen asia kilpailussa on sosiaalisen median käyttö ja siellä vaikuttaminen. Venla on 13-vuotiaasta lähtien ylläpitänyt omaa Instagram-tiliä ja hän kertoo tykkäävänsä luodan visuaalisia päivityksiä sekä olla esillä.

– Vuosi vuodelta olen pikkuhiljaa enemmän alkanut siellä puhumaan asioista syvemmin enkä enää vain laita kivoja kuvia sinne. Haluan jakaa omia kokemuksia ja pohtia eri asioita.

Sosiaalisen median vaikuttajilla on tänä päivänä valtava vaikutus heidän seuraajilleen. Negatiivisessa sävyssä sosiaalinen media mielletään paikaksi, jossa esimerkiksi ulkonäköpaineet syntyvät, kun täydellisyyttä ihannoidaan.

Venla kertookin, että häneltä löytyy kokemuksia mielenterveyden haasteista ja ulkonäköpaineista nuoruudestaan. Hän haluaa tuoda niitä avoimesti esille ja rohkaista nuoria, että vastoinkäymiset voi voittaa.

– Olin muutama vuosi sitten todella syvissä vesissä, mutta nyt olen paljon paremmassa pisteessä. Haluan toimia esikuvana nuorille, että ongelmista voi päästä yli ja kaikki voi muuttua paremmaksi, Venla ilmoittaa.

Tuore kevään ylioppilas haluaa jatkaa vaikuttamista myös kilpailun jälkeen. Pian Venla muuttaa Tampereelle, jossa syksyllä olisi tavoitteena aloittaa viestinnän opinnot yliopistossa.

– Tykkään ilmaista itseäni sanoin sekä kirjoittaen ja koen olevani hyvä niissä. Unelmana olisi joskus valmistua maisteriksi ja todennäköisesti sen jälkeen työskennellä päätoimisesti viestinnän parissa. Sosiaalinen media kulkisi siinä rinnalla, Venla suunnittelee tulevaisuudeksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän