Vuosnaisten luontopolulla jälleen taidetta–Spaunan Kallioilla kahdeksan eri taiteilijan teoksia

0
HolzKollektivin Perhonen

Spaunan Kallioilla -taidetapahtuma levittäytyy jälleen tänä kesänä Kustavin Vartsalan saareen. Näyttely on rakennettu Vuosnaisten luontopolun kalliolle ja metsiin. Näyttely on auki koko kesän 24/7. Taidetapahtuman jokainen teos käsittelee omalla tavallaan luonnon monimuotoisuutta, ympäröivää ympäristöä ja tämänhetkistä ilmastokriisiä.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022.

– Nyt vuoden 2023 tapahtumaan olemme saaneet Taiteen edistämiskeskukselta HAMA-avustuksen eli erityisavustuksen harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan, iloitsee tapahtuman tuottaja Johanna Sinkkonen .

Lisäksi viime vuoden sponsorit jatkoivat tapahtuman tukemista.

– Tämä kaikki on mahdollistanut suuremman tapahtuman toteuttamisen, Sinkkonen toteaa.

Tänä kesänä Spaunan Kallioilla nähdään yhteensä kahdeksan teosta. Kokeellisemman nykytaiteen rinnalle nousee myös perinteikkäämpää veistostaidetta sekä yksi yhteisötaiteellinen teos turkulaiselta Holz Kollektivltä.

– Kaikille avoimet Kolme prosenttia -yhteisötaiteen työpajat pidetään tiistaina 30.5. ja torstaina 1.6. klo 14-18, kertoo Pia Bartsch , yksi Holz Kollektivn taiteilijoista.

Työpajoissa valmistetaan pahvista, paperista ja tekstiilistä erikokoisia uhanalaisia perhosia, jotka installoidaan asuntovaunun sisälle. – Voit osallistua milloin sinulle sopii, saavut ainoastaan paikalle ja me opastamme sinut perhosten tekoon, Bartsch kutsuu. Teokseen on osallistunut jo Mynämäen seurakunnan diakoniatyö sekä SPR Mynämäen osaston järjestämän Kielikahvilan vapaaehtoiset ja ukrainalaiset sekä Kustavin Kivimaan koulun oppilaita.

Vuoden 2023 taiteilijat ovat: Sonja Elenius, Johanna Sinkkonen, John Sundberg & Andrei Bakharev, Trivial Zero, Suvi Nurmi, Veera Arstio , Holz Kollektiv, Antti Kulmala sekä Joni Pohjankettu & Suvi Ylönen.

Spaunan Kallioilla -tapahtuman mahdollistaa TAIKE, A.T. Mattilan säätiö, Kustavin kunta, Spauna ja 24rent. Tapahtuman toteuttaa Fimbul Taiteilijatalo ry ja tapahtuman tuottaa turkulainen kuvataiteilija-tuottaja Johanna Sinkkonen.

Vuosnaisten luontopolku lähtee Vartsalan lauttasataman vierestä, ravintola Spaunan pihalta. Luontopolku ei sovellu liikuntaesteisille eikä lastenrattaille. Sateella rantakalliot ovat erittäin liukkaita, jolloin liikkuminen reitillä vaatii erityistä tarkkaavaisuutta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän