Wintteri saavutti harjakorkeuden – Monitoimijatalon rakentaminen etenee aikataulussa

0
Rauhankadun pääästä näkyvä Wintterin julkisivu on jo osittain rapattu. Kuva kesäkuulta 2023.

Uuteenkaupunkiin sijoittuvan monitoimijatalo Wintterin rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Harjakorkeuteen noussut rakennus otetaan käyttöön helmikuussa 2025. Harjannostajaisia juhlitaan rakennuksella tänään keskiviikkona.

Wintteriin tulevat uudet tilat perusopetuksen, lukion, varhaiskasvatuksen ja nuorisotoimen tarpeisiin sekä puitteet liikuntapalveluille, työväenopistolle ja musiikkiopistolle. Saman katon alle tulee myös liikuntahalli ja uimahalli. Päivittäisiä käyttäjiä on arvioitu olevan noin 1 700.

Rakennusyhtiö SRV:n työmaa käynnistyi Viikaistenmäellä koulujen purkutöillä tammikuussa 2022 ja rakennuksen peruskivi muurattiin saman vuoden kesäkuussa. Nyt työ on nyt edennyt sisätiloissa talotekniikan asentamiseen ja tasoitus- ja maalaustöihin sekä ulkona julkisivutöihin.

Hankkeessa työskentelee kesän ajan noin sata rakennustyöntekijää ja määrä hieman kasvaa syksyyn tultaessa. Työssä on mukana myös tukku paikallisia urakoitsijoita.

SRV toteuttaa hankkeen elinkaarimallilla, jolloin se on sitoutunut rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraavat 20 vuotta.

– Otamme maalämmön käyttöön jo rakennusvaiheessa, jolloin työmaan lämmitys hoituu energiatehokkaasti. Poraamme maalämpökaivot kesän aikana ja teemme rakennuksessa valmistelevat toimenpiteet maalämmön käyttöönottoa varten syksyn aikana. Olemme onnistuneet hyvin myös rakennustyön aikaisessa kierrättämisessä sekä työturvallisuudessa, kertoo projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä.

Hankkeen lämmitys- ja jäähdytysenergia toteutetaan uusiutuvalla energialla, maalämmöllä, joka mahdollistaa rakennukselle pienen käytönaikaisen hiilijalanjäljen. Lisäksi kiinteistösähkö tuotetaan osittain aurinkopaneeleilla.

– Hankkeen eräs tärkeimmistä kriteereistä tarjouspyyntövaiheessa oli ympäristövastuullisuuden mahdollisimman hyvä toteutuminen rakentamisen ja erityisesti rakennuksen ylläpidon aikana. Tässä SRV on onnistunut odotettua paremmalla tavalla, kertoo Uudenkaupungin kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari .

Rakennushanke edistyy suunnitelmien mukaisesti. Työmaalla on kesän ajan käynnissä sisätyöt sekä työ julkisivun parissa. Uimahallin laatoitus käynnistyy syksyn aikana.

Seuraamme Wintterin harjannostajaisia tänään Uudenkaupungin Sanomien verkkosivuilla, mutta teemme tapahtumasta juttua myös huomiseen lehteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän