Autotehtaan irtisanomiset rumensivat työttömyyslukemia – Uudessakaupungissa on yli 500 työtöntä miestä

0
Uudenkaupungin ja koko Vakka-Suomen työttömyysosuus nousi reippaasti lähinnä autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten vuoksi.

Autotehtaan irtisanomiset ja lomautukset näkyvät kesäkuun työllisyyslukemissa. Kaikkialla muualla Varsinais-Suomessa työttömiä oli kesäkuussa vähemmän kuin vuotta aiemmin paitsi Vakka-Suomessa, jossa työttömiä oli 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uudessakaupungissa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli jo 11,4 prosenttia. Vain Turussa (12,5) työttömien osuus on suurempi.

Uudessakaupungissa oli kesäkuun lopussa 814 työtöntä työnhakijaa, kun toukokuussa heitä oli 559 ja vuosi sitten kesäkuussa 484. Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli kesäkuussa 310.

Työttömistä uusikaupunkilaisista suuri osa on miehiä (535). Myös yli 50-vuotiaiden työttömien määrä on melko korkea eli 268. Pitkäaikaistyöttömiä oli kesäkuun lopussa 90 ja alle 25-vuotiaita työttömiä 74.

Avoimien työpaikkojen määrä kaupungissa (159) on vähentynyt verrattuna niin toukokuuhun (247) kuin vuoden takaiseenkin (255) verrattuna.

Työttömyys nousi hieman myös Taivassalossa (8,5), Vehmaalla (8,0), Pyhärannassa (7,7) ja Laitilassa (7,6). Sen sijaan Kustavissa työttömien määrä väheni muutamalla verrattuna viime vuoteen ja osuus on nyt 7,2 prosenttia työvoimasta.

Koko Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä nousee normaalitilanteessa selvästi toukokuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa.

Työttömien määrä kasvoi 2 500 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 100 henkilöllä (0 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 1,9 %. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 400 henkilöllä (33 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4 % eli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (10,0 %) keskimäärin.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,8 %) sekä Turussa (12,5 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,0 %) sekä kunnista Sauvossa (4,1 %).

Kesäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 000 kappaletta eli vähemmän (-38 %) kuin vuosi sitten.

Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 20 900 kappaletta eli 31 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna kesäkuun aikana 11 600, joista 6 200 oli uusia, kesäkuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli kesäkuussa tarjolle 29 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Heinäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä nousee normaalivuosina reippaanlaisesti kesäkuuhun verrattuna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän