Crusell-viikko puhallettiin käyntiin – Lauantain avajaispuhallusta seurattin torilla

0
Avajaispuhallusta oli seuraamassa reilusti väkeä torilla.

Crusell-viikko käynnistyi lauantaina avajaispuhalluksen myötä. 

– Lämpimästi tervetuloa tänne Crusell-viikolle, sanoo Crusell-viikon tiedottaja  Vilja Välimäki , ja kertoo viikon tulevista tapahtumista. Tänä vuonna käsiohjelmat ovat vain sähköisessä muodossa, mutta Välimäki kertoo, että konsertit juonnetaan.

– Pidemmittä puheitta, puhalletaan käyntiin tämä Crusell-viikko, hän sanoo.

Crusell-viikon taiteellinen johtaja Olli Leppämäki aloitti yhteissoitolla huilua soittavan tytön kanssa. Ihmiset hiljentyivät kuuntelemaan huilunsoittoa, jonka päätteeksi Leppämäki piti lyhyen puheen.

– Minunkin puolesta tervetuloa lämpimästi. Sainkin mukavan soittokaverin mukaan, Leppämäki toteaa, ja jatkaa kertoen Crusell-viikon teemasta, joka tänä vuonna on ”Unelmia huomisesta”. 

– Tämä tosiaan on ajankohtainen teema, jota moni varmasti käsittelee tänäkin kesänä, hän toteaa ja nostaa esiin muun muassa ilmastoasiat ja luonnon tilan.

Läppämäen jälkeen lavalla puhuu Elina Aho-Kuusama .

– Hyvää päivää, hyvät uusikaupunkilaiset ja festivaalivieraat. Tämä on tosiaan ensimmäinen kesä toiminnanjohtajana, Aho-Kuusama kertoo. Pian hän esittelee Crusell-viikon graafikon, Miia Mannisen . Hän on toiminut tehtävässä nyt kuudetta vuotta.

– Se on ollut aikamoisen mukavaa, se on ollut kivaa, Manninen toteaa. 

Mannisen esittelyn jälkeen Leppämäki esittelee vielä erilaisia klarinetteja, ja antaa esimakua lauantai-illan konsertin musiikkiin. Soiton jälkeen on vielä puheen vuoro, kun Aho-Kuusama toivottaa lavalle tervetulleeksi Mauri Kontun .

– Seuraavaksi minulla on tässä uusikaupunkilaisille hyvin tuttu mies, hän toteaa.

Mauri Kontu kertoo puheessaan hieman taustastaan, työnteosta ja yrittämisestä Uudessakaupungissa. 

– Ensinnäkin kiitos, että olen saanut olla mukana tässä tapahtumassa, hän toteaa.

– Me olemme vientiyritys, ja minä väitän, että tämä on kansainvälisin tapahtuma Vakka-Suomessa, hän mainitsee. Hän kiittää vielä kertaalleen, ja toivoo, että Crusell-perinteestä pidetään huolta jatkossakin.

Leppämäki soittaa vielä loppusoiton, jonka jälkeen lavalla annetaan vinkkejä siihen, mitä viikon aikana kannattaa tehdä. Esimerkiksi opastetut kierrokset eri puolella kaupunkia nostetaan esiin. Samoin Crusell-naisten 30-vuotisjuhlavuosi. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän