Crusell-viikko ylitti viime vuoden lipunmyynnin

0
Olli Leppäniemi ja Francois Benda soittivat Päivän puhalluksessa viime tiistaina.

42. Crusell-viikko sai päätöksensä lauantaina. Puupuhallinmusiikkia juhlittiin teemalla Unelmia huomisesta ja kamarikonserttien sarjassa kuultiin konsertit Unelmoiden, Meri, Arktis, Teollinen vallankumous ja Amazon.

Asiantuntijoina viikolla vierailivat Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen ja WWF Suomen ilmasto-ohjelman johtaja Bernt Nordman . Konserteissa kokeiltiin uudenlaista lähestymistapaa, jossa asiantuntijatietoa nivottiin osaksi konsertin ohjelmaa. Puheenvuorot keräsivät positiivista palautetta konserttikävijöiltä.

Yleisradio radioi Crusell-viikon konserteista kaksi, konsertit Meri ja Arktis.

Crusell-viikon lipunmyyntitulos oli noin 1500 myytyä lippua. Tämä ylitti viime vuoden lukemat, vaikka konsertteja olikin vähemmän.

Kokonaiskävijämäärä oli noin 4330. Siinä jäätiin viime vuodesta jonkin verran, mikä selittyy vuoden 2022 runsaalla ilmaistapahtumien määrällä ja tapahtumien suuremmalla kokonaismäärällä.

Crusell-voittajan konsertti Wallilan Kartanossa oli loppuunmyyty. Muita myydyimpiä konsertteja olivat Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti, Meri sekä Arktis. Yleisö jakautui kuitenkin konsertteihin melko tasaisesti. Lyhtyjen yö keräsi Vallinmäelle noin tuhat ihmistä.

Mestarikurssit olivat erittäin korkeatasoiset ja opiskelijoita Uutenkaupunkiin kerääntyi noin 50.

WWF Suomen kanssa yhteistyössä jokaisesta myydystä lipusta lahjoitettiin euro Itämeren suojeluun. Lisäksi yleisölle tarjottiin erillinen lahjoitusmahdollisuus, joka keräsi noin 2000 euron potin WWF:n hyväksi.

Crusell-viikon tavoitteena oli tänä vuonna lisätä verkostojen ja yhteistyökumppaneiden näkyvyyttä Uudessakaupungissa.

– Haluamme tuoda esille niitä ihmisiä, jotka omalta osaltaan ovat tekemässä Crusell-viikkoa. Yhteistyöverkostot kaupungissa ovat laajat, kertoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama .

– Haluamme myös muistuttaa, että olemme Crusell-viikon aikana keränneet palautetta viikosta, ja palautetta saa antaa vielä festivaalin jälkeenkin.

Lisäksi Aho-Kuusama on helpottunut ja onnellinen, kun ensimmäinen Crusell-seuran itsenäisesti järjestämä ja hänen johtamansa Crusell-viikko on takanapäin.

– Haluan lämpimästi kiittää koko Crusell-viikkoa järjestämässä ollutta joukkuetta. Vuosikymmeniä festivaalia järjestänyt porukka teki minuun suuren vaikutuksen.

Ensi vuonna festivaali siirtyy seitsemänpäiväiseksi ja Crusell-viikkoa vietetään viikolla 30 maanantaista sunnuntaihin 22.–28.7.2024. Toiminnanjohtajana jatkaa Elina Aho-Kuusama ja taiteellisena johtajana Olli Leppäniemi .

Vuoden teemasta annettiin pieni maistiainen Päivän puhalluksessa.

– Ensi vuonna jatketaan ja kehitetään eteenpäin jo olemassa olevia yhteistöitä työnimellä Yhdessä. Pohdimme yhteistyötä niin opiskelijoiden ja opettajien välillä kuin eri kansojen ja sukupolvien ja yleisön ja muusikoiden välillä, kertoo Olli Leppäniemi.

– Tietysti teemaan sopii myös Crusell-viikko ja Uusikaupunki yhdessä. Yhdessä ovat Uudenkaupungin historia ja tulevaisuus sekä kaikki Crusell-viikon yhteistyökumppanit. Haluamme jatkaa festivaalin nivomista yhä tiiviimmin osaksi uusikaupunkilaisten tapahtumakesää.

Vuoden 2023 mestarikurssien opettajista tiedossa ovat Yehuda Gilad (klarinetti), Andrea Lieberknecht (huilu) ja Dag Jensen (fagotti). Oboen mestarikurssin opettaja julkaistaan myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän