Crusellin jalanjäljillä -mobiiliopas julkaistu – Jo 12. Uudenkaupungin museon tekemä virtuaalinen opas

0
Minkälainen oli se Uusikaupunki, jossa säveltäjä Berndt Crusell vietti lapsuutensa? Se paljastuu Uudenkaupungin museon uudessa mobiilioppaassa.

Uudenkaupungin museo on valmistanut etenkin Crusell-viikkoa ja sen vieraita ja osallistujia ajatellen uuden Seinätön museo -mobiilioppaan: Crusellin jalanjäljillä. Mobiilioppaassa on kymmenen karttakohdetta, joiden avulla kerrotaan siitä, millainen oli se Uusikaupunki, jossa säveltäjä Berndt Crusell vuonna 1775 syntyi, ja missä asui ensimmäiset kahdeksan vuotta.

Kymmenessä kohdepisteessä kerrotaan paitsi säveltäjän elämänvaiheista myös muun muassa siitä, millaista oli asua 1700-luvun lopun Uudessakaupungissa, missä sijaitsi koulu, millaiset olivat esimerkiksi tori, satama ja ruutukaava-alue. Osa kohteista on samoja, joita on esitelty museon muissakin mobiilioppaissa, mutta nyt näkökulma on 1700-luvussa.

Oppaan kiertosuunnalla tai -järjestyksellä ei ole väliä, mutta museo suosittelee aloittamaan kiertämisen Crusellin syntymäpaikan kohdalta, osoitteesta Myllykatu 6. Mobiiliopasta varten ei tarvitse ladata sovellusta, vaan se toimii selaimella tarinasoitin.fi/crusell-osoitteessa

Mobiiliopasta voi joko lukea tai oppaan tekstin voi myös kuunnella suomeksi. Opas on tehty myös englanninkielisellä tekstillä. Kielen voi valita oppaassa olevasta Suomen tai Englannin lippusymbolista.

Crusellin jalanjäljillä on jo 12. museon valmistama mobiiliopas. Muita oppaita ovat muun muassa Ruokolanjärven alueen historiasta ja Kaupunginlahden alueen historiasta kertovat oppaat. Yksi oppaista esittelee kaikki kaupunkialueen julkiset veistokset ja muistokivet ja -laatat.

Viime kesänä valmistui Pyhämaan kirkonkylään kulttuuripolku-opas, joka on ollut hyvin suosittu. Kaikki Uudenkaupungin museon Seinätön museo -oppaat löytyvät tarinasoitin.fi/uudenkaupunginmuseo-osoitteesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän