
Kymmenessä kohdepisteessä kerrotaan paitsi säveltäjän elämänvaiheista myös muun muassa siitä, millaista oli asua 1700-luvun lopun Uudessakaupungissa, missä sijaitsi koulu, millaiset olivat esimerkiksi tori, satama ja ruutukaava-alue. Osa kohteista on samoja, joita on esitelty museon muissakin mobiilioppaissa, mutta nyt näkökulma on 1700-luvussa.
Oppaan kiertosuunnalla tai -järjestyksellä ei ole väliä, mutta museo suosittelee aloittamaan kiertämisen Crusellin syntymäpaikan kohdalta, osoitteesta Myllykatu 6. Mobiiliopasta varten ei tarvitse ladata sovellusta, vaan se toimii selaimella tarinasoitin.fi/crusell-osoitteessa
Mobiiliopasta voi joko lukea tai oppaan tekstin voi myös kuunnella suomeksi. Opas on tehty myös englanninkielisellä tekstillä. Kielen voi valita oppaassa olevasta Suomen tai Englannin lippusymbolista.
Crusellin jalanjäljillä on jo 12. museon valmistama mobiiliopas. Muita oppaita ovat muun muassa Ruokolanjärven alueen historiasta ja Kaupunginlahden alueen historiasta kertovat oppaat. Yksi oppaista esittelee kaikki kaupunkialueen julkiset veistokset ja muistokivet ja -laatat.
Viime kesänä valmistui Pyhämaan kirkonkylään kulttuuripolku-opas, joka on ollut hyvin suosittu. Kaikki Uudenkaupungin museon Seinätön museo -oppaat löytyvät tarinasoitin.fi/uudenkaupunginmuseo-osoitteesta.