Huomio hoidonkulmakiviin

0

Maanantaina 19.6. juuri juhannuksen ja edessäolevien kesälomien alla Varha irtisanoi Rinnekoti Jäsperlän sopimuksen. Aikomuksena on siirtää siellä hoidossa olleet 21 vanhusta uuteen ympäristöön, eli Attendon tyhjillään olevaan Rauha-kiinteistöön. Samalla ei varsinaisesti kerrota ainakaan julkisuuteen, ketkä tulevat siellä hoitamaan näitä vastoin tahtoaan siirrettäviä vanhuksia.

Onko näin, että Varha on vaarantamassa yli 20 vuotta vanhustyön parissa työskennelleen tiimin jäsenten oikeutta ja mahdollisuutta harjoittaa ammatttiaan? Hoidon laadusta ei ole pahaa sanaa kuulunut, päinvastoin.

Vanhusten hoidon kulmakivet, oli sitten kyseessä dementian tai ikähaurastuman loppuaika, ovat puhtaus, hyvä ruoka ja ravitsemus, vanhuksia arvostava kohtelu, virikkeellisyys ja ohjattu ulkoilumahdollisuus siihen pystyville.

Hyvinvointia ja ystävällistä hoitoa ei ainakaan kustannussyistä pidä vaihtaa paperityöhön, vaikka lakia pitääkin noudattaa.

Arja Tuokkola

anestesiologian erikoislääkäri, eläkkeellä 80 v

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän