Hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti yli 600 euroa

0
Hyväntekeväisyyshuutokappa lähti käyntiin Nuutajärven tarjoiluastialla, meklarina toimi Reijo Virtamo.

Uudenkaupungin kesän teematorien sarjassa oli lauantaina vuorossa Wanhan tavaran tori, joka ei tosin kovin paljon vanhan tavaran kauppiaita paikalle houkutellut. ”Normaalit” torimyyjät olivat toki paikalla ja myivät vihanneksia, leivonnaisia ja kalaa mutta niitä ei voi vanhaksi moittia.

Sen sijaan heti kymmeneltä alkanut hyväntekeväisyyshuutokauppa sai ihmiset mukavasti liikkeelle ja myyntiin tulossa olevaa tavaraa käytiin tarkastelemassa hyvissä ajoin ennen ensimmäistä huutoa.

– Alkuviikolla näytti vähän pahalta, kun tavaraa oli tullut myyntiin melko vähän, mutta loppuviikolla tahti kiihtyi ja saimme lopulta oikein hyvin kaikenlaista pientä tavaraa, kuten toivoimmekin, kertoi palvelusihteeri Teija Isotupa ennen huutokauppaa.

Pöydillä oli paljon erilaisia käyttötavaroita, kuten astioita ja teksiilejä, mutta myös koriste-esineitä. Meklarina toimi talkooperiaatteella Reijo Virtamo . Hän pisti alkuseremonioiden jälkeen rutiinilla kaupan vauhdilla käyntiin ja houkutteli huutajia avaamaan kukkaron nyörejä.

– Älkää ajatelko pelkästään tavaran arvoa vaan huomioikaa myös hyväntekeväisyysnäkökulma, kaikki eurot ohjataan hyvään tarkoitukseen. Ja sitten lähdetään liikkeelle, ensimmäinen kohde on Nuutajärven Apila tarjoiluastia, löytyykö vitosta…ja sieltä tuli kymppi…viistoista…ensimmäinen… toinen ja se meni siinä.

Vajaa pari tuntia kestäneen huutokaupan aikana ihan kaikki myynnissä olleet tavarat eivät uutta omistajaa löytäneet. Niitäkään ei kaatopaikalle rahdata, vaan ne toimitetaan kierrätyskeskukseen ja löytävät sitä kautta toivottavasti paikkansa uusikäytössä.

Kaupunki ohjaa huutokaupan lyhentämättömän tuoton, 639 euroa, Uuteenkaupunkiin sotaa pakoon saapuneiden ukrainalaisten hyväksi.

Huutokaupan jälkeen torin ohjelmassa oli vielä Jari Puhakan vetämä tunnin pituinen yhteislaulumatinea.

Wanhan tavaran tori oli järjestyksessä toinen kesän Tul torille teematoreista. Tulevana lauantaina on vuorossa Senioritori ja 22.7 on Crusell-tori.

Paavo Heinonen oli tullut Uudenkaupungin torille lastensa kanssa Laitilasta asti.

– Huomattiin jostain ilmoituksesta tällainen tapahtuma ja lähdettiin katsomaan. Ennen ei ole täällä torilla käyty, hän sanoi.

Sen ihmeempiä suunnitelmia hän ei ole käynnille asettanut, tarkoitus on ainakin nauttia torikahvit, mutta huutokauppaan hän ei aio osallistua. Lasten kanssa on tarkoitus käydä puuhapisteellä ja mahdollisesti torin leikkipuistossa.

– Laitilassa on torstaisin ohjelmallinen iltatori. Tosin ei olla sielläkään käytö vielä tänä kesänä.

Laitilalainen Paavo Heinonen ja tyttärensä Elvi olivat tulleet katsastamaan Uudenkaupungin lauantaisen torimeiningin.

Hyväntekeväisyyshuutokappa lähti käyntiin Nuutajärven tarjoiluastialla, meklarina toimi Reijo Virtamo.

Vanhat tavarat kiinnostivat ja ihmetyttivät.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän