Jäätelöfillari hymyilyttää ihmisiä

0
Jenna Bergström myy yrityksensä jäätelöitä jo toista kesää jäätelöfillaristaan.

Pienestä koostaan huolimatta Uudestakaupungista löytyy monia erikoisuuksia. Yksi niistä on kaupungin oma jäätelötehdas, sekä sen jäätelöitä myyvä polkupyörä. Kyseessä on yritys nimeltä Jäätelötehtaan tytöt.

Yrityksen hieman yli vuoden kestäneeseen taipaleeseen on mahtunut vaikka ja mitä, ja niin tehtaan artesaanijäätelöt, kuin niitä kuljettava pyöräkin ovat saaneet hyvän vastaanoton. Jäätelöfillari on saavuttanut suosiota Uudenkaupungin lisäksi myös lähialueilla. Asiasta kertoo yrityksen perustaja Jenna Bergström .

– Fillari lähti liikkeelle ensimmäisen kerran vuosi sitten vappuna. Yritykseni on saanut hyvän vastaanoton.

Bergströmin mukaan hänen jäätelöfillarinsa tuo jotakin uutta ja erilaista Uuteenkaupunkiin.

– Kyllä pyörä usein hymyilyttää asiakkaita ja ohikulkijoita. Asiakkaat ovat usein myös kiinnostuneita siitä, koska kyseessä on paikallinen tuote ja paikallinen yritys. 

Jäätelöfillarista löytyy akulla toimiva pakastin sekä aurinkovarjo. Bergströmin mukaan vastaavat pyörät ovat harvassa.

– Vastaavia ei löydy Suomesta montaa. Tietämäni jäätelöpolkupyörät ovat yhden käden sormilla laskettavissa. Niistäkin suurin osa on pääkaupunkiseudulla. 

Jäätelötehtaan toiminnan aikana Bergström on päässyt yllättymään.

– Jo ensimmäisenä vuonna minut yllätti jälleenmyyjien kiinnostus jäätelöihini.

Bergströmin mukaan suurin osa nykyisistä jälleenmyyjistä lähti mukaan jo yrityksen toiminnan alussa. Vain muutamat ovat vaihtuneet vuoden aikana.

– Jäätelöitäni on tällä hetkellä myynnissä Uudessakaupungissa kolmessa paikassa. Lisäksi niitä saa annoksina muutamista yhteistyöravintoloista.

Jälleenmyyjät eivät rajoitu vain Uudenkaupungin alueelle.

– Jäätelöitäni on myynnissä myös eräässä kahvilassa Pyhärannassa ja parissa paikassa Vehmaalla. 

Moni asia ei ole vuoden aikana muuttunut Jäätelötehtaan tyttöjen toiminnassa. 

– Minulla on toiminnan aikana ollut lähes koko ajan noin 20 eri jäätelömakua. Tälle kaudelle on tullut muutamia uutuuksia. Niistä erityisen tykättyjä ovat olleet porkkanakakku ja tyrni. 

Tänä vuonna Bergström on kuitenkin tehnyt yhden isomman toimintaa helpottavan investoinnin yrityksessään.

– Tänä keväänä investoin rampilliseen peräkärryyn. Vanhaan peräkärryyn pyörää ei pystynyt nostamaan yksin ja aikaa kului aina paljon.

Bergström kertoo, että uusi kärry mahdollistaa pyörän kuljettamisen lähialueille helpommin.

– Uuden kärryn avulla pääsen laajentamaan aluettani ja myymään jäätelöä lähialueiden tapahtumiin. Pääsen myös helpommin kokeilemaan uusia paikkoja.

Vaikka pyörä on vasta toista kesää liikkeellä, se on ehtinyt käydä jo monessa paikassa. Myös vakiopaikkoja on syntynyt.

– Olen myynyt jäätelöä Uudenkaupungin keskustan lisäksi esimerkiksi Lokalahdella Nopperlan tilalla ja Taivassalon Silakrysäyksessä. Lähes viikottaisia vakiopaikkojani ovat Pakkahuoneen Iltatori ja Pyheen tori Mynämäellä.

Pyörän kanssa on käyty myös kauempana.

– Vapunpäivänä olin Turussa myymässä jäätelöä. Tarkoitus olisi päästä jäätelöpyörän kanssa Turkuun vielä uudestaankin tänä kesänä. En kuitenkaan ole vielä ehtinyt sinne, koska olen lupautunut olemaan niin monessa paikassa tänä kesänä.

Lähiaikoina Jäätelötehtaan tytöillä on edessä vielä uusiakin myyntipaikkoja.

– Olen menossa Rauman Pitsiviikoille. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun jäätelöitäni myydään Raumalla. Lisäksi menen vielä esimerkiksi Euran antiikkimarkkinoille.

Bergströmin mielestä parasta Jäätelötehtaan tytöissä on asiakaskohtaamiset.

– Jos lähtee tekemään itse jäätelöitä, yleisimmin tavoitteena on lähinnä vallata kauppojen hyllyt. Itse en kuitenkaan pystyisi siihen, sillä asiakaskohtaamiset ovat minulle todella tärkeitä.

Bergström on kiertänyt toreja ja markkinoita lapsuudestaan saakka.

– Haluan tehdä samaa kuin jo pienenä. Toreilla ja markkinoilla kiertäminen on täysin oma juttunsa. Se on erilaista ja silloin työssä tapaa paljon erilaisia ihania ihmisiä. Nautin tästä.

Bergströmillä on ollut monia mieleenpainuvia asiakaskohtaamisia, joita hän muistelee lämmöllä.

– Kun olin kotona laittamassa pyörää valmiiksi iltatoria varten, pihallemme ajoi auto. Autosta minulta kysyttiin, ”Onko täällä Jäätelötehtaan tytöt?”.

Bergströmin mukaan autossa olleet ihmiset olivat tulleet Espoosta Uuteenkaupunkiin. He olivat aikaisempana kesänä maistaneet Jäätelötehtaan tyttöjen vaniljajäätelöä Ravintola Odinessa. He kertoivat Bergströmille, etteivät olleet ennen maistaneet parempaa vaniljajäätelöä ja halusivat nyt saada lisää.

– He olivat nähneet aukioloaikani ja osoitteeni netistä. Kyseessä on kuitenkin tehtaani osoite, eihän minulla täällä omaa jäätelökioskia tai kahvilaa ole. Kerroin heille, että olin juuri lähdössä Iltatorille myymään jäätelöä. Myöhemmin joukko saapui iltatorille jäätelölle koko perheen voimin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän