Jazzia Suomesta

0
Vehmaalla syntynyt Lassi Kouvo esiintyy entisessä

Vehmaan kauniissa kivikirkossa svengaa, kun jazzin mestarit Suomesta ja maailmalta esiintyvät kesäillan jazzkonsertissa keskiviikkona 19.7. klo 19.

Kaksoiskonsertissa kuullaan duoesitykset kitaristi Kari Antilalta ja pianisti Lassi Kouvolta sekä brasiliaiselta saksofonistilta Livio Almeidalta ja italialaiselta pianistilta Antonello Parisilta .

Laitilassa syntynyt Jazzkukko-festivaalin taiteellinen johtaja Kari Antila on tehnyt pitkän uran jazzkitaristina ja säveltäjänä. Suomen lisäksi hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa omien yhtyeidensä kanssa ja myös ”sideman” tehtävissä. Kari Antila on julkaissut tähän mennessä 4 soololevyä omalla nimellään, ja hänen viides sooloalbuminsa ilmestyy loppukesästä 2023.

Vehmaalla syntynyt Lassi Kouvo lukeutuu Suomen työllistetyimpiin jazzpianisteihin, jonka ansioluetteloon mahtuu yli tuhat keikkaa sekä helsinkiläisen Papa Albert jazzklubin isännöintiä yli 250 illan verran. Kouvo on saanut tunnustusta työstään kotimaisen jazzkulttuurin hyväksi. Hän myös opettaa pianon- ja bändisoittoa Hyvinkään musiikkiopistossa.

Livio Almeida on Grammy-ehdokkaana ollut brasilialainen saksofonisti, sovittaja ja säveltäjä, joka on voittanut vuonna 2015 kansainvälisen Victor Assis Brasil -saxofonikilpailun. Livio Almeida on julkaissut kaksi albumia. Hänen soittoaan arvostetaan erottuvana, jossa jazziin kieleen sekoittuu monipuolisesti vivahteita brasilialaisesta musiikista. Livio on tehnyt lukuisia kansainvälisiä kiertueita eri kokoonpanojen kanssa ja hän on esiintynyt monilla tärkeillä jazz-festivaaleilla sekä pitänyt soittoklinikoita ja mestarikursseja eri puolilla maailmaa.

Antonello Parisi on italialainen jazzpianisti, säveltäjä ja sovittaja, joka klassisten opintojensa ja tiiviin konserttitoiminnan jälkeen päätti muuttaa New Yorkiin, jossa hän asui lopulta kahdeksan vuotta. Antonello Parisi on monipuolinen muusikko, joka on jakanut lavan useiden huippumuusikkojen kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Hän erottuu joukosta myös tunnettuna opettajana, jota kollegat ja opiskelijat ovat arvostaneet. Antonello on opettanut mm. Brooklyn Collegessa, Afro Latin Jazz Alliancessa sekä monissa muissa kouluissa.

Konsertti on osa Laitilan Jazzkukko-festivaalia. Vapaa pääsy, ohjelma maksullinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän