Jere Ämmälä haastaa Suomen

0
Jere Ämmälän yli 300-hevosvoimainen BMW M3 nähdään ennen Jyväskylän Vetomies-kilpailua Tampereella.

Elokuun alussa 4.–5.8. ajettava Secto Rally Finland on yksi rallin MM-sarjan osakilpailuista. Kilpailun yhteydessä ajetaan myös kaksipäiväinen Vetomies-kilpailu kansallisen F-ryhmän autoilla. Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta perjantain ja lauantain aikana yhteispituudeltaan 133 kilometriä. Ajettavaa on normaaliin kilpailuun nähden yli tuplasti enemmän.

Uusikaupunkilainen Jere Ämmälä odottaa innolla nuotitusta yhdessä lahtelaisen kartanlukijansa Niko Bergströmin kanssa. Perjantaina ajetaan legendaariset Laukaa, Lankamaa ja Myhinpää hyppyineen sekä Jyväskylän keskustassa ajettava Harjun erikoiskoe. Toisena kilpailupäivänä ajetaan vielä neljä pitkää erikoiskoetta Jämsän seudulla.

Kilpailijapari Ämmälä-Bergström on myös ilmoittautunut ensimmäiseen yhteiseen Tampereen ympäristössä heinäkuun lopussa ajettavaan Hyacenter-ralliin, johon odotetaan myös MM-rallin tähtiä, kuten Kalle Rovanperää , Elfyn Evansia ja Ott Tänäkiä . Ämmälä kertoo, että Tampereen seudun tiet ovat hyvin samantyylisiä kuin Jyväskylässäkin, jolloin Tampereelta saa hyviä testikilometrejä alle ennen isoa kilpailua.

Ämmälän autona on 300+-hevosvoimainen BMW M3, jonka huippunopeus on lähellä 200 km/h tämän hetkisillä säädöillä. Auto on täysin läpikäyty ja huollettu, joten sillä on hyvä lähteä haastamaan 70 muuta kilpailijaa Vetomies-kilpailussa.

Ämmälä kiittää suuresti uusikaupunkilaisia tukijoita ja sponsoreita, joita ilman kilpaileminen ei onnistuisi. Tuella on muun muassa saatu hankittua uudet rallirenkaat Jyväskylän kilpailuun.

Ämmälä on osallistunut myös vuonna 2019 Vetomies-kilpailuun, mutta silloista kilpailua sävytti auton tekniset ongelmat ja kilpailu jäi kesken. Ämmälä on asettanut tavoitteekseen Vetomies-kilpailuun ajaa ehjän kisan ja päästä maaliin, sekä voittaa hyvä ystävänsä lietolainen Iiro Litjo .

Puhtaalla ajolla 15 parhaan joukkoon on hyvät edellytykset ja paremmatkin sijat siintävät seuraavan mutkan takana, jos kaikki menee hyvin. Jere toivoo paljon uusikaupunkilaisia reitin varrelle kannustamaan.

Vesa Ryömä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän