Lainattava sähköautonlatauslaite yrityksille – Kokeilulla innostetaan yrityksiä latauspisteen hankintaan

0
Ensimmäinen yritys sai lainattavan latauspisteen käyttöön keskiviikkona.

Yrityskehittämö Ukipolis Oy ja Telmarin Oy toteuttavat Uudessakaupungissa Canemure-hankkeen, jossa alueen pienille ja keskisuurille yrityksille tarjotaan mahdollisuutta lainata ilmaiseksi 11 kW:n latauspistettä sähköautoille. Laturilla saisi noin kahdessa tunnissa ladattua 100 kilometrin ajoon riittävän latauksen, sikäli, kun sähköauton keskikulutus on noin 25 kWh sataa kilometriä kohden.

– Selvää on, että sähköautojen määrä lisääntyy, toteaa Telmarinin toimitusjohtaja Erkka Jäsperlä , ja tuo esiin sen, kuinka latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Latauslaite vaatii sijoituspaikalla olevan voimavirtapistokkeen, mutta sellainen monen yrityksen tiloista Jäsperlän mukaan löytyneekin. Latauspisteen saa lainaksi Telmarin Oy:n tiloista, ja yritys tulee sen paikalle asentamaan ja samalla varmistamaan, että kohteen sähköistys on laturille riittävä.

Latauspisteen voi kukin yritys lainata ainakin kahden viikon ajaksi. Tarkoituksena on tehdä laitteistoon ja siihen liittyviin asioihin tutustuminen helpoksi, ja auttaa yrityksiä päättämään, haluaako sellaiseen jatkossa investoida. 

– Ajatuksena on, että mahdollisimman moni pääsisi kokeilemaan, toteaa Ukipoliksen toimitusjohtaja Katariina Torvinen . Torvisen mukaan hanke kestää ensi vuoden lokakuuhun asti, eli reilun vuoden ajan. 

Torvinen arvioi, että sähköauton latauspiste saattaisi olla erityisen hyödyllinen ja houkutteleva etenkin matkailualan yrityksille, sillä esimerkiksi leirintäalueille saattavat ihmiset yhä enenevissä määrin matkustaa sähköajoneuvoilla.

Sähköautojen suosion kehitys näkyy katukuvassa, mutta myös lainsäädännössä ja kuluttajien vaatimuksissa.

– Viiden vuoden sisään tämä tulee taloyhtiöillekin olemaan tavallinen asia, kertoo Canemure-hankkeen projekti-insinööri, Ukipoliksen  Sami Malmberg

Hankkeen rahoittavat Uudenkaupungin kaupunki ja EU-life -ohjelma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän