Lokalahdella raikui Cha cha cha

0
Rami Rafael loikkasi kesken laulannan muiden kanssa poseeraamaan. Valitettavasti kaikki osallistujat eivät mahtuneet samaan kuvaan.

Uudenkaupungin kulttuuripalvelujen järjestämää Koko kylä laulaa -yhteislaulutilaisuutta vietettiin keskiviikkona Lokalahdella. Alun perin Osuuspankin edustalle suunniteltua tilaisuutta siirrettiin viime hetkillä Tepen Tuvan terassille varjojen suojaan. Epävakaasta säästä huolimatta tilaisuus oli suosittu, mutta osallistujista moni oli seurannut säätä tarkkaan.

– Ennen tilaisuuden alkua katsoin säätä ja mietin, tuleekohan sinne ollenkaan muita, eräs tapahtumaan osallistunut kertoo.

– Minäkin ajattelin, että onkohan täällä ketään vai olenko yksin, vieressä nauretaan.

Myös esiintyjät, tai ehkä ennemminkin laulattajat, Rami Rafael ja Petri Hatakka ovat tyytyväisiä osallistujamäärään.

– Hieman ennen kuutta täällä ei ollut vielä ketään ja ajattelin itsekin, ettei kukaan tule, kun on niin huono kelikin. Nyt on kuitenkin todella hyvä fiilis, Rafael kertoo.

Yhteislaulutilaisuuden ideoinnissa mukana olleet Rafael ja Hatakka huomasivat jo ensimmäisessä tilaisuudessa Kalannissa, että kysyntää tällaiselle on.

– Kalannin tilaisuus oli ihan täynnä. Varsinkin vanhempi väki kaipaa yhteislaulua, toteavat Rafael ja Hatakka.

Lokalahti-Seuran puheenjohtaja Seppo Laine on samoilla linjoilla siitä, että tarvetta tällaiselle on, vaikka myöntääkin olleensa alkuun skeptinen. Lokalahti-Seura oli huolehtimassa kahvi- ja herkkutarjoiluista tilaisuuden aikana.

– Kyllähän tästä osallistujamäärästä näkee, että vastaavanlaisia tilaisuuksia kaivataan, Laine toteaa.

Perinteisten kesäisten laulujen lisäksi Rafaelin järjestämänä yllätysnumerona kuultiin tämän hetken hitti Cha cha chaa .

– Tätä ei nähty kyllä Kalannissa, eikä tulla näkemään Pyhämaassakaan, Hatakka ilmoittaa nauraen mikrofoniinsa biisin jälkeen.

Tilaisuuden rentoa ja hauskaa tunnelmaa ryydittivät välispiikkien sanaleikit ja arvoitukset, sekä yllätysesiintyjät eli Rafaelin imitaatiot. Yksi tilaisuus on vielä tulossa, ja se pidetään Pyhämaan suviteatterilla 2. elokuuta. Kiinnostus yhteislaulua kohtaan määrittelee sen, onko vastaavanlaisia ”minikiertueita” tulossa uudelleen.

– Kyllä me Hatakan kanssa lähdetään mihin vaan mukaan pyydetään, Rafael toteaa nauraen.

Sanni Artiola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän