Maija Vilkkumaa sai yleisöltä energiaa Karjurockissa

0
Vilkkumaan lavashow Karjurockissa oli täynnä energiaa.

– Olen aiemmin esiintynyt kaksi kertaa Karjurockissa. Ensimmäistä kertaa taisin olla täällä vuonna 2015, Maija Vilkkumaa kertoi lauantaina keikkansa jälkeen.

Vilkkumaa esiintyi siis lauantaina kolmatta kertaa Karjurockissa. Artistille Uusikaupunki on tuttu myös Karjurockin ulkopuolelta.

– Jossain vaiheessa Uudessakaupungissa tuli käytyä paljonkin, Aquariuksessa kävimme usein 2000-luvun alkupuolella.

Vilkkumaa on tänä kesänä kiertänyt Karjurockin lisäksi useita muitakin festareita suuremmalla kokoonpanolla kuin ennen.

– Tänä kesänä olemme tehneet vähän isommalla kokoonpanolla keikkoja ja se on ollut ihan unelmaa. Lavashowta on päässyt miettimään vähän tarkemmin.

Vilkkumaan lavaesitykseen Karjurockissa kuului niin koreografiaa, kuin yleisön päällä kulkemistakin. Pitkästä showsta huolimatta, Vilkkumaalla oli energia katossa läpi esityksen.

– Energisen ja monipuolisen shown läpi jaksaa, kun tietää valmiiksi mitä tapahtuu. Koska meillä on valmis koreografia, osaan myös suunnitella valmiiksi ne kohdat joissa lepään.

Vaikka esityksestä löytyy myös lepohetkiä, Vilkkumaan mukaan välillä lavashow tuntuu raskaalta ja siinä hengästyy.

– Minä ajattelen, että se on tällaisessa rock n’ roll -showssa se juttu. Välillä sen kuuluukin tuntua raskaalta, eikä haittaa, että hengästyy.

Vilkkumaan mukaan myös yleisö vaikuttaa voimakkaasti energiaan lavalla.

– Jos yleisö olisi kylmä ja hiljainen, täytyisi olla erikoisesiintyjä, että pystyisi hyppimään hulluna lavalla. Yleisöstä saa ihan hirveästi energiaa.

Marraskuussa 50 vuotta täyttävä Vilkkumaa on innoissaan loppuvuodesta.

– Olemme kirjoittaneet Miina Supisen kanssa elämäkertaani noin puolitoista vuotta.

Vilkkumaan mukaan kaikkien kannattaisi jossain kohtaa elämää kirjoittaa omaelämäkerta.

– Se on ihan mieletöntä nähdä oma elämä tarinana. Samaan aikaan tosin ymmärrän, miksi kaikki eivät sitä kirjoita, onhan tämä ollut mielettömän raskasta.

Vilkkumaa kertoi, että kirja alkaa olla viimein valmis.

– Luin juuri viimeisimmän version kokonaisuudessaan läpi ja totesin, että tämä on hyvä, tässä on hyvä sävy.

Vilkkumaan elämäkerta julkaistaan lokakuussa.

Juhlavuoden erikoisuudet eivät jää Vilkkumaalla ainoastaan kirjan julkaisuun. Marraskuussa järjestetään hänen uransa suurin keikka Helsingissä.

– Jäähallikeikkaa alettiin suunnittelemaan jo kauan aikaa sitten. Sitä on rakennettu festarikeikkojen avulla ja se on helpottanut työtä paljon. Ei ole tarvinnut lähteä tyhjästä.

Kun keikan liput tulivat myyntiin, Vilkkumaata pelotti, olisiko niille ostajia.

– Alussa mietin tuleeko keikalle ketään. Keikkaliput menivät kuitenkin yllättävän nopeasti ja homma lähti heti liikkeelle isosti ja hyvin.

Jäähallikeikalle on tulossa 7000 ihmistä.

– Keikka on ollut jo kuukausia loppuunmyyty, mikä on ihan mieletöntä ja ihanaa. Ehkä voisimme joku toinenkin kerta järjestää isomman keikan, kun ihmisiä kerta kiinnostaa, Vilkkumaa pohtii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän