Majapaikka Crusell-viikolle kannattaa hankkia ajoissa

0
Finlandia Hotel Aquariuksessa järjestetään Crusell-viikon Jazz-ilta.

Crusell-viikon aikana kaupunkiin saapuu runsaasti turisteja ja esiintyjiä ulkopaikkakunnilta, ja jopa ulkomaita myöten. Suuren kysynnän vuoksi kannattaa majapaikka varmistaa hyvissä ajoin, vaikka joitain vaihtoehtoja vielä viime hetkellä löytyykin.

– Taiteilijat on majoitettu Aquariukseen, Aittarantaan ja Pookiin. Henkilökunta on kotimajoituksessa, kertoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama festivaalin vaatimista majoitusjärjestelyistä.

Kahden hengen majoitusta aikavälille 22.–29.7. ei ollut alkuviikosta enää tarjolla esimerkiksi Hotelli Havussa, Gasthaus Pookissa ja Hotelli Aittarannassa. Finlandia Hotel Aquariuksessa jäljellä oli maanantaina vielä kaksi huonetta. Varaussivustot ilmoittavatkin majoitusta tarkastellessa, että majapaikkoja on Uudessakaupungissa aikajaksolla jäljellä rajoitetusti. Sama ilmoitus on Airbnb-sivustolla. 

– Ilman muuta majoitusasia on ongelmallinen, Aho-Kuusama toteaa viitaten kaupungin rajalliseen majoituskapasiteettiin Crusell-viikon aikana. Heinäkuu on muutenkin sesonkiaikaa hotelleille. 

– Tämä on sellainen asia, mitä haluaisin kehittää, Aho-Kuusama kertoo. Ratkaisuksi hän pohtii kotimajoituksen hyödyntämistä myös taiteilijoiden majoittamiseen, jotta festivaalivieraille riittäisi enemmän hotellihuoneita. 

Hotelli Havusta kerrotaan, että Crusell-viikko ei ole vielä varsinaisesti näkynyt kysyntäpiikkinä. Tulevan viikonlopun osalta huoneet on myyty loppuun, mutta arkipäiville löytyy yöpaikkoja. 

Tarjolla olevien vaihtoehtojen hinnoittelu on jotakuinkin samalla tasolla. Esimerkiksi Aquariuksessa viikon yöpyminen aamupaloineen maksaisi yhteensä 859 euroa. Airbnb-vaihtoehdot keskustan tienoilla kustantavat noin 650–800 euroa samalta aikajaksolta, mikäli tarkastellaan yksiöitä ja kaksioita.

Tarjolla on myös kalliimpia reilusti yli tuhannen euron vaihtoehtoja, mutta tällöin saattaa käyttöönsä saada kokonaisen omakotitalon hyvällä sijainnilla. Hieman kauempana keskustasta voi yöpaikan saada halvemmalla, noin 500 eurolla. Kallein majoitusvaihtoehto on luksushuvila, joka kustantaisi noin 8500 euroa viikolta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän