Myllymuori vie kuninkaan jäljille – Luvassa on seikkailukierroksia kaupungissa ja toiminnalliset piknikit Myllymäellä

0
Myllymuorin hahmon luoja Kerttu Aaltonen yhdessä Myllytontun kanssa.

Nukketeatteri Piironginlaatikko järjestää tänäkin kesänä ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille Myllymuorin johdolla. Heinäkuun aikana edessä on seikkailukierroksia uuden tarinan kera ja kuun lopulla järjestetään piknikit Myllymuorin kanssa.

Jo yhdeksättä kesää järjestettävien seikkailukierrosten tämänvuotinen tarina kertoo kuningas Kustaa II Aadolfin kruunun kadonneesta jalokivestä.

– Kierros on rakennettu Kustaa II Aadolfin ympärille, sillä hän on tärkeä historiallinen henkilö Uudessakaupungissa, seikkailujen käsikirjoittaja ja Myllymuorin hahmon luoja Kerttu Aaltonen kertoo.

Maksullisilla saturetkillä päästään etsimään kuninkaan aarretta Myllymuorin ja Myllytonttu-nuken seurassa. Aarteenetsinnän lisäksi luvassa on osallistavaa ohjelmaa.

– Haluan tuoda osallistujille lapsille sopivan, iloisen ja mielikuvitusta kiehtovan elämyksen, jonka avulla koko perhe voi oppia uutta Uudestakaupungista, Aaltonen jatkaa.

Retken aikana voi nauttia myös musiikista. Retkellä kuullaan musiikkiterapeutti  Tarja Kautsalon musiikkia, dramaturgi  Mikko Rantasen luoma äänimaisema sekä Aaltosen säestystä ukulelella.

Aaltosen mukaan aina ei tiedä, millainen seikkailusta tulee.

– Annan lapsille tilaa, enkä aina noudata kirjoittamaani käsikirjoitusta. On hauskaa, että seikkailu elää yleisön mukana.

Aaltosen mukaan osallistuja oppii matkalla muun muassa kuninkaallisen tervehdyksen ja kumarruksen sekä muutaman sanan ruotsia.

Saturetken kävelykierros on lyhyt ja sen aikana tutustutaan Uudenkaupungin keskustan nähtävyyksiin. Kävelyreitti kulkee Vaakahuoneelta kaupungin keskusta-alueelle ja se päättyy uudistetulle Alisellekadulle.

–Itse reitti ei ole kierroksen pääasia, vaan sen sisältö ja se seikkailu, jonka osallistujat saavat, Aaltonen kertoo.

Aaltosen mukaan seikkailuilla on ennen ollut mukana jopa 2-vuotiaita, eikä yläikärajaa ole.

– Aikuisetkin saavat osallistua ja lähteä vähän leikkimään. Välillä näkee aikuisten heittäytyvän mukaan tarinaan oikein kunnolla. Se on lasten mielestä aivan ihanaa.

Heinäkuun lopussa Myllymuori järjestää piknikejä Myllymäellä. Piknikille on vapaa pääsy, mutta omat eväät on syytä ottaa mukaan.

– Piknikillä pääsee tutustumaan kahden myllyn sisälle rakennettuihin satumaailmoihin. Toinen myllyistä on Myllytontun koti ja toinen Myllymuorin kesäasunto. Lapsista on jännittävää, kun niihin pääsee kurkkaamaan sisälle, Aaltonen kertoo.

Aaltosen mukaan piknikillä kuullaan Myllytontun tarina sekä Myllymuorin tarina siitä, kuinka hän lähti seikkailemaan Hollantiin nuoren merimiehen mukana. Lisäksi piknikillä kuullaan Myllymuorin seikkailulauluja ja Rauno Meloksen säveltämää musiikkia.

– Ohjelmassa on myös pienen keijunuken oma ohjelmanumero, Aaltonen paljastaa.

Teksti: Helmi Rantanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän