Pinkkiä päälle ja elokuviin – Barbie-elokuvan aiheuttama maailmanlaajuinen ilmiö näkyy myös Uudessakaupungissa

0
Viivi Laurén, Emma Helminen ja Aini Puukki kävivät katsomassa uuden Barbie-elokuvan pinkkiä päällään.

Muutama viikko sitten ensi-iltansa saanut Barbie -elokuva on rikkonut katsojaennätyksiä ja saanut paljon medianäkyvyyttä. Katsojat ovat innostuneet pukemaan Barbie-teemaisia vaatteita mennessään elokuvateatteriin katsomaan uutta elokuvaa. Tämä ilmiö on näkynyt myös Uudessakaupungissa.  Viivi Laurén , Emma Helminen ja Aini Puukki  olivat katsomassa elokuvaa pinkkiä päällään Kuvalassa.

– Kuulin tästä elokuvasta netissä. Siellä myös kerrottiin, että elokuva oli herättänyt paljon tunteita. Siksi minuakin kiinnosti lähteä katsomaan sitä, Laurén kertoi elokuvan jälkeen.

Laurénin mukaan Barbie-elokuvat kiinnostivat häntä myös pienenä, joten hänellä oli jo yhteys uuteen elokuvaan. Myös Puukki päätyi elokuviin samoista syistä.

– Itsekin katsoin Barbieta pienenä ja näin uuden elokuvan netissä. Sitten päätin pyytää Emmaa katsomaan elokuvaa kanssani, Puukki totesi.

Helminen lähti katsomaan elokuvaa ystävänsä pyynnöstä.

– Ajattelin, että olisi mukavaa lähteä Ainin seuralaiseksi elokuviin. Tykkäsin Barbie-elokuvista pienenä ja se lisäsi kiinnostusta lähteä mukaan.

Elokuvan aiheuttama ilmiö on näkynyt elokuvateattereissa ympäri maailmaa. Myös Uudessakaupungissa monet ovat pukeutuneet teeman mukaisesti. Kaikille kolmelle idea pukeutumiseen tuli sosiaalisesta mediasta, eli somesta.

– Näin somessa, että ihmiset pukeutuvat elokuvaa varten. Pinkki on Barbien väri, joten väri sopii teemaan, Puukki kertoi.

Helminen kertoi nähneensä videoita asuista sosiaalisen median videoalustalla, Tiktokissa.

– Idea pukeutumiseen tuli Tiktok-videoista. Halusimme myös Ainin kanssa pukea yhteensopivat vaatteet.

Laurénin mielestä pukeutuminen oli mukava idea.

– Näin somessa, että monet olivat pukeutuneet elokuvaa varten ja itse halusin tehdä samoin. Pukeutuminen oli mielestäni kiva idea ja halusin pukeutua varsinkin kun tiesin, ettei moni varmaan tee niin Uudessakaupungissa. Olisin varmaankin pukeutunut vielä näyttävämmin, jos olisin käynyt katsomassa elokuvan isossa kaupungissa, Laurén kertoi.

Kolmikko näki Uudessakaupungissa vain muutamia teeman mukaisesti pukeutuneita.

– Täällä näin vain muutamilla teemaan sopivat asut, mutta tiedän että tutuillani on ollut pinkkejä vaatteita, kun he ovat olleet katsomassa elokuvan, Laurén totesi.

Myös Puukin kaverit olivat pukeutuneet, kun he olivat käyneet katsomassa elokuvan.

– Näin teatterissa pari ihmistä, joilla oli jotakin pinkkiä päällä. Ystäväni olivat eilen Turussa katsomassa elokuvan ja he laittoivat minulle kuvan teemaan sopivista asuistaan, Puukki jatkoi.

Helminen on nähnyt asuja vain somessa.

– En itse kiinnittänyt teatterissa huomiota asuihin. Olen nähnyt niitä vain somessa.

Pinkkien vaatteiden löytäminen oli osalle helppoa ja osalle vaikeaa.

– Minulle vaatteiden löytäminen ei ollut todellakaan vaikeaa, koska rakastan pinkkiä. Kyllä pinkkejä vaatteita vaatekaapistani löytyi, Laurén naurahti.

Helmisen mukaan häneltä ei löytynyt kotoa yhtäkään pinkkiä tai vaaleanpunaista vaatetta.

– Olimme tänään sattumalta Turussa ja kävimme Myllyssä. Sieltä löysin päälläni olevan vaaleanpunaisen t-paidan.

Myös Puukilla oli vaikeuksia löytää teemaan sopivia vaatteita.

– Lopulta löysin kotoa vaaleanpunaisen t-paidan.

Uusi Barbie-elokuva eroaa vanhoista Barbie-animaatioelokuvista huomattavasti. Elokuva on ihmisten näyttelemä, ja katsojien mukaan käsittelee muun muassa omaa identiteettiä ja epätäydellisyyttä.

– Elokuva oli paljon tunteita herättävä, eikä ehkä suunnattu lapsille samalla tavalla, kuin aiemmat Barbie-elokuvat. Elokuva oli mielenkiintoinen ja sellainen kuin olin kuvitellut.

Laurénin mielestä jokaisen kannattaisi käydä katsomassa elokuva ainakin kerran elämässä. Puukin mukaan elokuvassa käsiteltiin tunteita herättäviä aiheita.

– Minulla ei ollut ennakko-odotuksia, eikä tietoa siitä, millainen elokuva tulisi olemaan. Elokuva herätti tunteita, koska siinä myös käsiteltiin monia tunteita herättäviä aiheita.

Puukki kertoi, että elokuva tuo esille myös erilaisuutta, sekä sitä, että kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia. Helmisellä taas oli paljon odotuksia elokuvasta.

– Minulla oli elokuvasta odotuksia ja elokuva oli paljolti sellainen kuin olin ajatellut. Elokuva toi esille paljon tasa-arvoon liittyviä aiheita, Helminen kertoi.

Helmisen mukaan kaikki nuoremmat eivät välttämättä ymmärrä elokuvaa kokonaan.

– Siitä huolimatta suosittelen sitä kaikille ja kaikenikäisille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän