Purran kirjoitukset ovat omassa kastissaan

0

Tapani Caselius (US 20.7.) yrittää liudentaa Purran kirjoituksia vertaamalla niitä Kekkosen mielipiteisiin ennen sotia. Vertaus ontuu pahemman kerran. Väite, ettei Kekkosen aikaisempaa historiaa kyseenalaistettu vuoden 1956 presidentinvaaleissa, ei pidä paikkaansa. Paljon kauemmaksi ei totuudesta pääse.

Kyseistä vaalitaistelua on kuvattu repivämmäksi, kiivaammaksi ja kovasanaisemmaksi kuin mitään edeltänyttä vaalia, eikä kamppailussa kaihdettu puuttumista Kekkosen yksityiselämäänkään.

Kun realiteetit muuttuvat on politiikonkin syytä tarkistaa omaa katsantoaan. Hiljakkoin näin tekivät myös Niinistö, Marin ja lähes koko eduskuntamme johdattaessaan maamme YYA:n autuuteen vannoneesta valtiosta Naton jäseneksi.

Riikka Purran tapauksessa kyse on aivan jostain muusta. Kun 31-vuotias perheenäiti ja väitöskirjatutkija kirjoitti karkean loukkaavaa tekstiä viljellen N-sanaa, fantasioiden joukkoliikenteessä ampumisesta sekä haukkuen ja halveksien erilaisilta näyttäviä ihmisiä monin alatyylisin ilmaisuin, ei kyseessä tosiaan ollut mikään teinin tekemä hairahdus. Tekstit kertovat henkilöön syvään juurtuneesta rasistisesta vihasta.

Ihminen muuttuu ajan saatossa ja vanhat arvot korvautuvat uusilla, mutta mitenköhän on asianlaita tässä tapauksessa? Vuorokautta ennen anteeksipyyntöä Purra ilmoitti, ettei ”minulle tulisi mieleenikään irtisanoutua tai pahoitella tekemisiäni”. Vasta Niinistön jyrähdys sai hänet ruotuun. Suomen etua ajatteleva olisi viimeistään siinä vaiheessa osannut tehdä tarvittavat johtopäätökset.

Hallituksen kannattajat vaikeroivat, ettei sille anneta työrauhaa, vaikka kokoonpano kuvastaa kansan tahtoa. Ei opposition tehtäviin ole koskaan kuulunut hallituksen työrauhasta huolehtiminen. Montako viikkoa pidettiin yllä kohua Marinin nahkatakista ja vapaa-ajalla tanssimisesta?

Hallitukset hallitsevat niillä voimavaroilla, jotka ne ovat onnistunut keräämään taakseen. Mikäli persujen kaikki sanomiset ja kirjoitukset olisivat olleet äänestäjien tiedossa jo ennen vaaleja, olisi lopputuloskin muodostunut hyvin todennäköisesti aivan muuksi.

Hallitus syyttää edeltäjäänsä holtittomasta tuhlailusta, vaikka lisävelka syntyi mitä suuremmassa määrin koronapandemian ja Venäjän hyökkäyssodan seurauksena. Oppositio oli itse hyväksymässä yli 90 % kaikista kuluista. Miten on, pitäisikö Uudenkaupungin palauttaa saamansa koronatuet takaisin valtiolle?

Hallituksen toimet talouden tasapainottamiseksi näyttävät kovin epätasa-arvoisilta. Köyhät ihmiset pääsevät tiukkoihin säästötalkoisiin. Hyvin toimeen tuleville ei sitä mahdollisuutta suoda…

Yrjö Romppainen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän