Rastiviikot helmiä kilpasuunnistuksessa

0
Vakka-Rastin Fin5-voittaja Tuulikki Karru sprintin kirivauhdissa Tampereen keskustassa. (Kuva: Antti Karru)

Kilpasuunnistuksessa on parhaillaan kesäjuhlia suurten rastiviikkojen tunnelmissa. Vakka-Rastille on tullut voittoja sekä viime viikon Fin5-rastiviikolta Tampereen seudulta että sunnuntaina alkaneelta Kainuun Rastiviikolta.

Näitä suuria rastiviikkoja voi päivittäin suunnistaa paitsi kilpasarjoissa myös kuntosuunnistuksen radoilla. Kuntoilut ovat tulleet erityisen suosituiksi viime vuosina. Ja kilpailijatkin voivat osallistua myös yksittäisiin laadukkaisiin tapahtumiin, ilman täyden lomaviikon tavoitteita.

Vakka-Rastin Tuulikki Karru voitti lauantaina päättyneen Fin5-viikon D45AL-sarjan. Viikko alkoi vaikeuksin Kangasalla, mutta jatkui sujuvasti osavoitoilla Tampereen sprintissä ja Ylöjärven keskimatkoilla. Kaksi kakkostilaa Tampereen Hervannassa sinetöi voiton yli 13 minuutin erolla.

– Oli kivan vaihtelevat maastot Finillä. Suosikkini oli kolmannen päivän harjumaasto Teivon ravikeskuksesta. Hienoa oli myös sprintin juokseminen Tammerkosken ympäristössä, iloitsi sarjavoittaja Tuulikki Karru.

Fin5-viikon voitti myös pyhärantalainen Rasti-Lukkoa edustava Helena Mannervesi. Vain yksi osavoitto Hervannan laskettelukeskuksesta, mutta yhteisaikojen ero kakkoseen lähes viisi minuuttia.

H75-sarjassa RaLun Simo Mannervesi sijoittui tasaisella nousulla peräti kolmanneksi. H50A-sarjassa VaRan Antti Karru sijoittui 11. tilalle.

VaRan Riitta Hirvonen suunnisti vain kolme ensimmäistä osakisaa ja sijoittui parhaimmillaan neljänneksi D50A-sarjassa. Sirja Karru kilpaili kaksi kisaa Hervannassa ja oli D70-sarjan päätösosassa jo kuudentena.

Tuulikki ja Antti Karrun suunnistusperheen kuopus Johanna on tänä vuonna palaillut rastien etsintään MS Parman edustuksessa ja sijoittui nyt toiseksi D13-16B-sarjassa. Hän kehaisi koko viikkoa innostavaksi.

– Oli kivoja, eripituisia ja monipuolisia ratoja sekä erilaisia maastoja ja paljon suunnistajia. Oli kiva olla koko viikon kolmen joukossa. Suunnistustaitoni kehittyi runsaasti ja intoni suunnistukseen tuplaantui.

Kainuun perinteinen neljän osakisan viikko alkoi jo sunnuntaina Kuhmon Jämäsvaarassa. Erityisessä luontokohteessa luvataan silmiä ja tossuja hiveleviä suunnistuksen maisemia. Siellä rastien etsinnän nautintoja kokee kymmenkunta kilpailijaa Uudenkaupungin seudulta.

Pyhän avauksessa Kalannin Elsa Ankelo sijoittui naisten valiosarjassa 16. tilalle. Eroa kärkeen MS Parman huippusuunnistajalle tuli aika paljon.

Hyvin Kainuun viikko avautui vakkarastilaisille. Kirsi Laine voitti D65AL-sarjan ja Maija Verha D75-sarjan. D45AL-sarjassa Tiia Ojanen suunnisti 14. tilalle ja H75-sarjassa Koitto Verha 32. tilalle. Kainuun kilpasarjoissa on yli 1500 osanottajaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän