Regina, Hempukka vai kenties Targa Halonen

0
Veneiden nimikirjo on yhtä runsas kuin veneiden.

On aika selvää, miksi joku on antanut veneelleen nimen Manit vei, mutta mitä muita tarinoita veneiden nimiin liittyy. Tähän toivoisimme lukijoiltamme nyt vastauksia.

Yksi, yhä vahvana elävä perinne, on antaa veneelle naisen nimi, kuten vaikkapa Regina . Tämä on osa ikiaikaista merimiesmytologiaa, jonka mukaan laivat olivat aina naispuolisia. Merimiesten tuli huoltaa ja hoivata laivaa kuin omaa rakastaan, mutta ymmärtää samalla sen oikkuja.

Veneiden kohdalla nimiä on haettu myös naisia kuvaavista nimityksistä tai hellittelynimistä, niinpä venelaitureissa kelluu nyt Hempukkaa ja Mussukkaa.

Nykyään veneet eivät välttämättä ole edes naispuolisia. Suosittuja ovat erilaiset huumorinimet, kuten alussa mainittu Manit vei, Targa Halonen tai Olga Hilja . Nimi voi liittyä mereen, luontoon tai olla yhdistelmä itselle tärkeiden ihmisten nimistä. Nimen taustalla voi myös olla taru tai joku unohtumaton paikka.

Nyt olisi mielenkiintoista kuulla tarinoita uusikaupunkilaisveneiden nimien takaa. Lähetä toimitukseen oma tarinasi, niin kokoamme ne yhteen ja julkaisemme lehdessä vielä kesän aikana.

Tarinan voi lähettää osoitteeseen toimitus@uudenkaupunginsanomat.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän