Rukoilevaisten kesäseurat tällä viikolla Kalannissa

0
Kalannissa järjestetään rukoilevaisten kesäseurat. Yhtenä tapahtumapaikkana on Kalannin kirkko.

Länsi-Suomen Rukoilevaisten yhdistys ry (LSRY) järjestää tänä vuonna Kalannissa vuosittaiset kesäseurat. Yhdistys järjestää neljän päivän tapahtuman yhteistyössä Uudenkaupungin seurakunnan ja Kalannin kappeliseurakunnan kanssa.

Kesäseurat alkavat tämän viikon torstaina kello 19 hartaushetkellä, joka pidetään Liisa Eerikintyttären muistomerkillä Kalannin Kytämäentien varrella. Haraushetkessä puhuu rovasti Teuvo Huhtinen .

Hartauteen osallistuvat voivat tilaisuuden jälkeen käydä tutustumassa Liisan syntymäkotiin. Liisa Eerikintyttären 1700-luvulla saaman hengellisen herätyksen seurauksena syntyi erityisesti Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa vaikuttava. Rukoilevaisten herätysliike.

Perjantaina talkooväki kokoontuu pystyttämään kesäseurojen ruokailukatosta ja muita rakenteita Kalannin kirkon ja seurakuntakodin edustalle.

Nuortenilta alkaa Kalannin seurakuntakodissa perjantaina kello 18, ja ilta jatkuu Haukharjan leirikeskuksessa. Ossi Tammiston pitämässä alustuksessa kerrotaan Liisa Eerikintyttären herätyskokemuksesta.

Lauantaina Kalannin kirkolla aamuseurat alkavat kello 10. Seuroissa käyttää tervehdyspuheenvuoron muun muassa Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoherra Juhana Markkula . Ääneen pääsevät myös muun muassa LSRY:n puheenjohtaja Pentti Hellkkula ja Vesa Kiertokari .

Lauantaina kello 13.30 pidetään kirkossa iltapäiväseurat ja koulunsa aloittavien siunaus. Seurat johtaa Oskari Helkkula . Kello 14 on lasten katekismus- ja raamattutunnit. Lauantaina on vielä kello 18 alkaen iltaseurat, jota johtaa Pentti Halminen .

Sunnuntaina on kello 9 katekismussaarna, kello 10 jumalanpalvelus, kello 14.30 alkaen päiväjuhla. Sunnuntaina kello 15 on lasten katekismus- ja raamattutunnit seurakuntakodissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän