Seurakuntakeskuksen taide

0

Seurakuntakeskuksen taideteoksista on taitettu peistä sen jälkeen, kun seurakuntaneuvosto oli tehnyt alustavan päätöksen taulujen myynnistä. Päätöksen perusteena mielipide-eroille oli seurakunnan jäseniltä jo pidemmän aikaa tullut palaute, etteivät taulut tuo selkeästi esiin kristillistä näkemystä. Päätöksen vastustajien argumenttina on sen lisäksi, että he hyväksyvät teokset, taiteilija Hannu Väisäsen tunnettuus palkittuna taiteilijana, Uudenkaupungin kuva matkailijoiden silmissä ja jopa vertailut tunnettuihin ja arvostettuihin kirkkoihin.

Lauantain lehdessä oli kirkkoherra Markkulan kattava selvitys asiasta sekä rakentava ehdotus jatkosta. Lisäksi lehdessä oli joukko jyrkästi vastustavia kirjoituksia, joista eräässä oli kirkollisen taustan omaavan kirjoittajan negatiivinen henkilöön kohdistuva kommentti.

Oma kantani on seurakuntaneuvoksen päätöksen mukainen. Neuvostohan edustaa demokraattisesti valittuna seurakunnan jäseniä niin kuin eduskunta Suomen kansalaisia. Olen itse ollut valitsemassa heitä ja he tuovat esiin valitsijoidensa näkemykset.

Seurakuntakeskus on seurakuntalaisia varten. Se ei kilpaile imagollaan Keski- ja Etelä-Euroopan katedraalien kanssa, ei edes Turun tuomiokirkon kanssa. Positiivisena kannanottona oli Maija Luntamon kirjoitus. Uudenkaupungin seurakuntasaliin sopisi hyvin rahoittava avomerimaisema. Itse näen siinä horisontissa auringon. Onko se auringon nousu vai lasku, riippuu katsojasta.

Nykytilanteeseen sopisi hyvin Jeesus tyynnyttämässä myrskyä Genesaretin järvellä. ”Älkkäm peljäkk ko mnää olem paatis.”

Tapani Caselius

Seurakunnan jäsen

loppuun asti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän