Sokerijuurikkaan hinta pysyy historiallisen korkeana

0
Sokerijuurikkaan perushinta vuonna 2024 on 42 euroa juurikastonnia kohti.

Sucros ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) ovat solmineet vuoden 2024 toimialasopimuksen. Sen mukaan sokerijuurikkaan hinta pysyy historiallisen korkealla tasolla, sillä hintaratkaisu vastaa vuoden 2023 hintaa.

Juurikkaan perushinta vuonna 2024 on 42 euroa juurikastonnia kohti. Tilahinta, joka kattaa puhtaiden juurikkaiden rahdin Säkylän tehtaalle 160 kilometriin asti, säilyy myös vuoden 2023 tasolla.

– Sokerijuurikkaan viljelyn kannattavuus on kilpailukykyisellä tasolla. Sopimusviljelijöidemme tuottama juurikasraaka-aine on meille ensisijaisen tärkeää, ja tarkoituksemme on lisätä sokerintuotantoa Säkylän tehtaalla, kertoo maatalousjohtaja Fanni Heinonen Sucrokselta.

Sucroksen ja MTK:n yhteisenä tavoitteena on kasvattaa sokerijuurikkaan viljelyalaa.

– Juurikkaan viljelyala kasvoi 30 prosenttia tälle vuodelle, ja haluamme jatkaa kasvua, Heinonen korostaa.

MTK:n mukaan ajoissa saavutettu sopimusratkaisu tuo toimintaan pitkäjänteisyyttä.

– Ja se mahdollistaa myös tulevan satovuoden suunnittelun hyvissä ajoin, toteaa MTK:n sokerijuurikkaan neuvotteluryhmän puheenjohtaja Juha Wikström.

Vuonna 2023 uusia sopimusviljelijöitä saatiin mukaan yli 100. Kehityssuunnan toivotaan jatkuvan samansuuntaisena. Uuden sopimusratkaisun uskotaan herättävän kiinnostusta sekä nykyisten että uusien viljelijöiden keskuudessa.

– Juurikas on viljelykiertoa monipuolistava viljelykasvi, joka myös tukee tilan riskinhallintaa. Juurikkaan hinta koko sadolle on kiinnitetty jo sopimuksentekohetkellä, Wikström muistuttaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän