Tangomarkkinafinalisti valmistautuu viimeiseen koitokseen – Ville-Markus Vesterinen edustaa Uuttakaupunkia

0
Ville-Markus Vesterinen edustaa Uuttakaupunkia Tangomarkkinoilla.

Tangomarkkinoiden finaali järjestetään lauantaina 8. heinäkuuta, jolloin kymmenen finalistia kilpailee tangokuninkaallisen tittelistä Seinäjoella. Yksi heistä on Uusikaupunkilainen 22-vuotias Ville-Markus Vesterinen .

– Minulle on tärkeää, että saan esiintyä nimenomaan uusikaupunkilaisena. Kaupungin antama tuki on ollut uskomaton voimavara kilpailussa. Kaupassa moni onnittelee ja mielelläni pysähdyn myös keskustelemaan, kodinkoneliikkeessä työskentelevä Vesterinen toteaa.

Laulamista Vesterinen on harrastanut jo pitkään. Hänen suosikkilaulujaan ovat hitaat, 2000-luvun iskelmäkappaleet, kuten Siipirikko , Hiljaisuus ja Kaksi onnellista . Varsinaista musiikillista esikuvaa tai idolia Vesterisellä ei ole, vaan hän kertoo haluavansa tehdä omaa juttuaan. 

– Haluaisin ulottaa laulurepertuaarini poppiin ja ehkä rockiin, Vesterinen pohtii.

Tangomarkkinoihin nuori laulaja päätyi osallistumaan osin sattuman kautta. Vesterinen ei koskaan ajatellut kyseiseen kilpailuun osallistuvansa, vaikka edellisenä vuonna voittikin Suomen karaokemestaruuden. Tangomarkkinat eivät ajatuksena olleet Vesteriselle se ensimmäinen vaihtoehto.

– Mietin Voice of Finlandia, että se olisi uralleni ponnahduslauta, hän kertoo. 

Vesteristä kuitenkin kannustettiin siinä määrin osallistumaan Tangomarkkinoille, että hän lopulta taipui, etenkin, kun huomasi, keitä tuomaristossa istuu.

– Tiesin, että haku on alkuvuodesta, mutta en ajatellut osallistuvani. Viimeinen niitti päätökseeni oli se, kun näin Katri Ylanderin istuvan tämän vuoden tuomaristossa. Nyt minulla on tilaisuus päästä esiintymään Katrille, joka on yksi suosikkiartisteistani, Vesterinen toteaa.

Vesterinen lähti kilpailuun tarkoituksenaan voittaa. Hän haluaa lunastaa lupauksensa häntä kannattaneille ja äänestäneille.

– Aion voittaa. Ei jos, vaan kun, Vesterinen naurahtaa. 

Tänä vuonna Tangomarkkinoille osallistui yli 250 laulajaa, joten jo karsintaprosessi vaati rutkasti taitoa. Vesterinen kuvaileekin karsintoja haastaviksi, eikä hän oikein tiennyt etukäteen, mitä olisi niistä odottanut.

– Suhtauduin siihen uutena kokemuksena, enkä ollut livekarsinnoissa laulamaani Eino Grönin Tango d’amore -kappaletta aiemmin kuullutkaan, hän lisää.

Vesterinen heräsi todellisuuteen ajatellen, että nyt ollaan jo isoissa saappaissa.

– Mietin, mitä tässä oikein tapahtuu. Olen joutunut aika paljon keräämään itseäni, mutta annoin kilpailussa parhaani.

Paineesta huolimatta Vesterinen ei tulevaa koitostaan pahemmin jännitä.

– Olo on enemmänkin odottava ja valmistava, Vesterinen kertoo.

Mahdollisen tangomarkkinavoiton jälkeen Vesterisellä on selkeät sävelet sen suhteen, mitä hän aikoo ensimmäisenä tehdä.

– Heti, kun kotiudun finaalista, menen mökille, nousen kalliolle ja huudan täysillä ”Jes, mä tein sen”, Vesterinen hymähtää. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän