Uudessa liikuntatapahtumassa mitellään monessa eri lajissa

0
William Mäki järjestää täysin uudenlaisen liikuntatapahtuman Uudessakaupungissa ensi viikolla.

Leijonapuistossa ja Sorvakon kuntoportaissa kilpaillaan ensi viikonloppuna aivan uudessa liikuntatapahtumassa. Tapahtuman järjestää aktiivisesti liikuntaa harrastava William Mäki .

– Ajatuksena on saada uusikaupunkilaiset liikkumaan ilman osallistumismaksua. Se on monipuolinen liikuntatapahtuma, Mäki kuvailee.

Ugin liikuntaevent -niminen tapahtuma jakautuu kahdelle päivälle ja luvassa on monenlaista liikuntaa.

Ensimmäisenä päivänä, lauantaina 29.7. kisataan Leijonapuistossa. Lajeina ovat kello 10 alkaen burpees, leuanveto, käsilläseisonta ja ratahaaste. Sunnuntaina siirrytään Sorvakon juoksuportaille.

– Siellä on kaksi erilaista nopeuskilpailua. Ensin ihan perinteinen nopeuskisa ja toisessa mennään tasajalkaa ylös, ja alas tullaan lisko- tai kissakävelyä, Mäki kuvailee.

Mäki on saanut tapahtumaan kaupungilta HYTE- eli hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen tarkoitettua rahoitusta, joilla hän on markkinoinut tapahtumaa.

Ilmoittautumisaikaa on 26.7. asti, mutta Mäki lupaa, että sen jälkeenkin otetaan vielä ilmoittautumisia vastaan. Osallistujien minimi-ikäraja on 15 vuotta ja yläikärajaa ei ole.

Kilpailuun osallistuminen ei maksa mitään, mutta palkinnot ovat rahanarvoisia.

– Top 25:lle on luvassa palkintoja, Mäki kannustaa osallistumaan.

Parhaat palkitaan lahjakortein ja myös parhaille naisille ja alle 18-vuotiaille on omat palkintonsa.

Mäki voitti Uudenkaupungin Sanomien järjestämän porrashaasteen toissa vuonna, mutta ei aio itse osallistua kilpailuun. Ei siis tarvitse pelätä, että Mäki vie itse palkinnot kotiinsa.

– Vaikka ei osaisi lajeja, saa osallistua, jos on tarpeeksi intoa. Itse olen tuomarina, Mäki sanoo.

Mäellä itsellään on monipuolinen liikuntatausta. Hän harrastaa muun muassa lento- ja jalkapalloa ja opettaa Vakka-opistossa parkouria. Hän kuitenkin painottaa, että tässä kilpailussa ei tarvitse olla erityisen liikunnallinen, vaikka siitä toki hyötyä onkin.

– Rohkeasti vain liikkumaan, ei haittaa, vaikka ei olisi hyvä. Pisteet tietysti lasketaan suoritusten mukaan.

Ugin liikuntaeventiin voi ilmoittautua William Mäelle numeroon 046 685 2230.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän