Vakka-Rastille neljä mitalia keskimatkoilta Salosta

0

Vakka-Rastin yhdeksän suunnistajan joukkue saavutti neljä mitalia Varsinais-Suomen keskimatkojen mestaruuskilpailuista Salossa. Myös Laitilan Jyske ylsi sunnuntaina mukavaan tulokseen, kahteen mitaliin.

Alueen mitaleista kilpailtiin rujoksi kuvatussa maastossa, joka toisaalta luokiteltiin yhdeksi Varsinais-Suomen hienoimmista. Juvankosken Hirstenmäellä korkeuseroja löytyi, maasto oli fyysisestikin vaativaa.

– Käyriä maastossa riitti eli oikeastaan monin paikoin muut karttamerkit olivat pitkälti turhia suorituksen hallinnan kannalta, luonnehti Perttelin Peikkojen kartantekijä ja kisan ratamestari Visa Koponen , joka juuri talvella koulutti Vakka-Rastinkin ratamestareita radanlaadinnassa.

Tuloksellisesti parhaiten koukerot hallitsi VaRan Maija Verha voittamalla D75-sarjan, tällä kertaa niukalla 19 sekunnin erolla.

Am-hopealle suunnistivat D65-sarjan Kirsi Laine ja H65-sarjan Matti Salonen sekä am-pronssille D45-sarjan Tuulikki Karru .

D70-sarjan Sirja Karru oli kuudes, H75-sarjan Leo Koistinen kahdeksas ja H50-sarjan Antti Karru yhdeksäs. Koitto Verha suunnisti H75-sarjassa 14. tilalle.

Vaativaan kisaan, normaaliradalle ilman tukinaruja rohkeasti lähtenyt VaRan Viola Pärkö sijoittui D12-sarjassa 12. tilalle.

Laitilan Jyskeelle Am-keskimatka toi pitkästä aikaa mitalivälkettä eli voiton ja hopeamitalin. Asmo Vuorenpää mestaroi H55-sarjaa selväksi luokiteltavalla kolmen sekunnin marginaalilla. Sarjassa Jukka Suominen oli seitsemäs.

H20-sarjassa Jyskeen Niilo Suominen saavutti hienosti hopeamitalin vähäiselläkin kilpailujen kokemuksella. H50-sarjassa Juha-Matti Suominen oli kuudes ja miesten pääsarjassa Paavo Suominen 16. tilalla.

Veijo Viitanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän