Välitön tunnelma houkutteli Lokalahdelle – Natural High Healing on Pohjoismaiden suurin hyvinvointifestivaali

0

Viikonloppuna Lokalahdella järjestettiin jo yhdeksättä kertaa Natural High Healing -festival. Neljäpäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuului muun muassa erilaisia työpajoja, tanssia, musiikkia, vegaanista ruokaa, joogaa sekä meditaatiota.

Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi hyvinvointifestivaaliksi.

– Natural High Healing on kolmansista festareista lähtien järjestetty Lokalahdella. Sen jälkeen tapahtuma jäi tänne Nopperlan tilalle kokonaan. Paikka on kaunis, täällä on hyvät puitteet tapahtumallemme ja miljöö on upea, tapahtuman luoja ja pääjärjestäjä, Henna Länsipää, kertoi perjantaina.

Hyvinvointiin keskittyvässä tapahtumassa käy erilaisia ihmisiä, mutta Länsipään mukaan heitä yhdistää jano johonkin korkeampaan ja suurempaan henkiseen yhteyteen.

– Palaamme oman itsemme äärelle ja omille juurillemme. Kävijöitämme yhdistää jano yhteyteen sekä jano tulla nähdyksi ja kuulluksi. Nämä festarit lievittävät sitä janoa.

Tapahtumaan odotettiin tänä vuonna noin 10 000 kävijää. Työntekijöitä ja talkoolaisia oli noin 240.

– Ensimmäisillä festareillamme oli 500 kävijää ja nyt ollaan jo tässä. Tapahtuma vetää ihmisiä myös Suomen ulkopuolelta, Länsipää kertoi.

Natural High Healing eroaa monin tavoin muista Suomen kesän perinteisistä festareista.

– Natural High Healingin jälkeen olotila on yleensä todella erilainen, ei ole esimerkiksi festareilta tuttua yleistä krapulaa. Kävijöillä on mahdollisuus kasvaa ihmisinä ja jotkut kävijät kertovatkin lähteneensä muuttuneina kotiin, tapahtuman tiedottaja Saija Sarell lisäsi.

Festareilla oli laajasti erilaista ohjelmaa ja mahdollisuus kokeilla uutta.

– Hyvinvointi on otettu mukaan todella kokonaisvaltaisesti. Haluamme antaa mahdollisuuden kokeilla uutta. Jotkut artistimme ovat kansainvälisellä hyvinvointialalla tunnettuja, Sarell jatkoi.

Länsipää kertoi, että tapahtumalla oli jokaiselle päivälle aikataulu, josta näki, mitä ohjelmaa oli tarjolla.

– Tapahtuma toimii sillä periaatteella, että meillä on tarjotin ja siitä saa valita juuri sitä, mikä tuntuu itsestä sillä hetkellä hyvältä.

Tapahtuman ohjelma ei myöskään katsonut ikää.

– Päihteettömyyden takia täällä käy monia lapsiperheitä ja järjestämmekin myös lapsille omaa ohjelmaa. Kävijöitä on vauvasta vaariin, Sarell kertoi.

Tapahtumaan luodaan hyvää henkeä ja vapaata ilmapiiriä, joten jokainen kävijä on tervetullut omana itsenään.

– Täällä ei arvostella eikä tuomita ketään, vaan hyväksymme kaikki sellaisina kuin he ovat. Täällä ei katsota ulkonäköä, vaan nähdään sen läpi, Länsipää kertoi.

Sarell korostaa, kuinka tärkeää on se, että tapahtumassa on turvallinen ympäristö.

– Kaikki tunteet ovat sallittuja, eikä työpajoissa tarvitse pelästyä kyyneleitä. 

Länsipään mukaan tapahtuma on uskonnollisesti sitoutumaton.

– Vaikka tapahtumalla haetaankin yhteyttä johonkin korkeampaan, se tapahtuu ilman uskonnollista viitettä, Länsipää kertoo.

Somerolta festareille viikonloppua viettämään saapuivat  Juha Aaltonen ja Mikaela Luoma  3-vuotiaan Pyry -poikansa kanssa.

– Olemme täällä toista kertaa ja tapahtuma on sujunut hyvin, Luoma kertoi.

– Kaikin puolin on kyllä rentouduttu ja nautittu, Aaltonen jatkoi.

Luoman mukaan tapahtumassa oli mukavaa olla lapsen kanssa.

– Pyry oli mukana jo viime vuonna. Hän aloitti festarielämän 2-vuotiaana, Luoma naurahti.

Pyry oli tänä vuonna mukana lapsille järjestetyssä tanssissa ja kävi esimerkiksi katsomassa tapahtuma-alueella olevia biisoneita.

– Tapahtuman päihteettömyys ja lapsille järjestetty ohjelma tekee festarista ihanteellisen lapsiperheille, Luoma totesi.

Pariskunta piti tapahtuman tunnelmasta.

– Tunnelma on intensiivinen ja ilmapiiristä tulee myös kaikin puolin hyväksytty olo, Luoma kertoi.

Aaltosen mukaan tapahtumassa ei tarvinnut stressata.

– Tapahtumassa on mukavan vapaata. Jos haluaa, voi ihan vaan mennä oleilemaan nurmikolle ja jutella tuntemattomien kanssa.

Pariskunta tulisi mielellään tapahtumaan uudestaankin.

– Ei toista samanlaista tapahtumaa löydy muualta Suomesta, Luoma totesi. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän