Veteraanit pelireissulla Norjassa

0
Kisoihin osallistui noin 1800 pelaajaa.

UU- pöytätennistäkin edustavat Rami Laaksonen ja Sauli Wagner osallistuivat kesäkuun viimeisenä viikkona Norjan Sandefjordissa pidettyihin pöytätenniksen veteraani EM-kisoihin. Pelipaikkana toimi vajaan kahden tunnin automatkan päästä Oslosta Oslofjord Convention Centrum. Pelaajia oli noin 1800.

Luokkia oli 40- vuotiaista 85-vuotiaisiin viiden vuoden välein. Saksasta tuli ylivoimaisesti eniten pelaajia. Suomi sai kisoista neljä mitalia. Naisten 40v kaksin-ja nelinpelissä Maria Donner voitti kultaa. Miesten 55v nelinpelissä Jorma Lahtinen tanskalaisparinsa kanssa sijoittui kolmanneksi. Miesten 70v nelinpelissä Matti Lappalainen ja Jouko Manni sijoittuvat niin ikään kolmanneksi.

Uusikaupunkilaispelaajien paras tulos oli pääsy 50v nelinpelissä pääkaavioon alkupoolista. Kahden hävityn pelin jälkeen oli pakko voittaa viimeinen peli 3-0 saksalaisparia vastaan. Tulos toteutuikin ja eräsuhteen perusteella pari poolin kakkoseksi ja jatkoon. Pääkaavion ensimmäisessä pelissä tuli kuitenkin tappio 3-0 espanjalaisparia vastaan.

Kaksinpelissä Sauli Wagnerilla oli hyvää ja huonoa tuuria. Yhden pelaajan poisjäänti poolista kutisti poolin vain kahden pelaajan pooliksi, joista molemmat pääsivät automaattisesti jatkoon. Pääkaavion ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan kuitenkin viime vuoden EM-kisojen 4-peli mestari Latvian Vasiljevs.

Rami Laaksonen jäi kolmanneksi neljän pelaajan poolissa. Jatkopaikkaa tarjottiin kun Italian pelaaja hermoili syöttöjensä kanssa, mutta ei kelvannut jatkopaikka. Eka jatkopeli alemmassa kaaviossa oli virheiden sävyttämää ja viimevuotinen voittokulku ei saanut jatkoa.

– Reissu oli taas hieno kokemus. Tuttujen pelaajien jälleennäkeminen, uusien pelaajien tapaaminen ovat näiden reissujen kohokohtia. Yksi lajilegendakin oli paikalla, muttei pöydän ääressä muuta kuin kuvattavana, Vladimir Samsonov, maailmanlistan 10 parhaan joukossa pitkään pelannut, kaksikko kommentoi.

– Vapaapäivänä käytiin Sandefjordin kauniissa kaupungissa. Sandefjord on muuten tietojen mukaan Uudenkaupungin ystävyyskaupunki Norjassa. Siitä minkälaista yhteistyötä kaupungit pitävät ei ole tietoa. Sähköautojen suuri määrä liikenteessä aiheutti myös hämmästystä, tiedon mukaan 80% myytävistä autoista on sähköautoja.

Ensi vuoden veteraanikisat ovat MM-tasoa ja ne pidetään Roomassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän