Volter Kilpi -viikon ohjelma keräsi kiitosta

0
Seela Sellan (toinen vas.) tähdittämä runokonsertti Kustavin kirkossa veti kulttuuriviikon suurimman yleisömäärän.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin Kustavissa 12.–16.7. Tämän vuoden teemana oli rakkaus otsikolla ”Volter, rakas! Rakkaus muuttaa kaikkea”. Teeman inspiroima ohjelmisto oli täynnä upeita esityksiä, ajatuksia herättäviä luentoja, onnellista festivaaliväkeä sekä rakkaudellista ja lämmintä tunnelmaa.

Kirjallisuusfestivaali herätti tänäkin vuonna paljon kiinnostusta, ja yleisö- ja lipunmyyntitavoitteet saavutettiin. Tapahtumaviikon ohjelmissa vieraili viikon aikana noin 3500 kävijää.

Ohjelmisto sisälsi tuttujen Kilpi-klassikoiden lisäksi myös uusia esityksiä ja ohjelmaa, joista esimerkiksi Ari Nummisen ja Tuomas Luukkosen Kohti Orlandoa -tanssiteos sekä Youssef Asad Alkhatibin monologi Hajuvesi keräsivät kiitoksia.

Ensimmäistä kertaa Kilpi-viikolla toteutettu Festivaaliklubi sai paljon hyvää palautetta yleisöltä. Artistit Antti Autio ja Susanna Hast esittivät akustiset terassikeikkansa Kustavin aurinkoisessa kesäillassa.

– Saimme kokea ihanan kirjallisuusviikon lämpimissä tunnelmissa aurinkoisessa Kustavissa. Ihmiset tuntuivat olevan tyytyväisiä ja olin iloinen nähdessäni tapahtumien saavuttaneen yleisönsä, kertoo tuottaja Anu Taivalkoski .

Tänä vuonna suurimmat yleisöt keräsivät Kustavin kirkossa järjestetty Seela Sellan tähdittämä runokonsertti Näin unta kesästä kerran sekä Juha Hurmeen ohjaama ja dramatisoima ja Tomi Alatalon esittämä Pukkila -monologi.

Suuremmilta ohjelmaperuutuksilta säästyttiin ja vain sunnuntaille tarkoitettua, Kustavin talonpoikaispurjehtijoiden Kilpi Regattaa ei voitu kovan tuulen vuoksi järjestää. Lauantain ohjelmistoon kiinnitetty Pirkko Saision luento jouduttiin siirtämään sunnuntaille.

Vuosi 2023 oli taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin viimeinen ja hänen jälkeensä tehtävään palaa edeltävältä vuodelta tuttu, kirjailija, teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Elina Kilkku .

– Rakkaus on teemana mitä osuvin päättää kauteni taiteellisena johtajana. Koen, että olen saanut työssäni Kilpi-viikolla toteuttaa rakkauttani taiteeseen, elonkehän varjelemiseen ja saaristoluontoon. Kilpi-viikko on tärkeä tapahtuma sivistyksen, yhdessä ajattelun ja tuntemisen asialla. Siirryn nyt ilolla tuleviksi vuosiksi katsomoon, toteaa Mikkelsson.

Vuonna 2024 Kustavissa juhlitaan, sillä silloin Volter Kilven syntymästä ja Kustavin kunnan perustamisesta on kulunut 150 vuotta. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko täyttää samaisena vuonna 25 vuotta.

Juhlavuoden tapahtuman teema ja ajankohta julkaistaan Turun kirjamessuilla 29.9.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän