Vuorokausi Pyhimyksen musiikkia – 17-vuotias Hugo Pirppu kuuntelee lempiartistinsa tuotannon putkeen

0

Musiikki kuuluu ulos saakka uusikaupunkilaisen Pyhimys-fanin, Hugo Pirpun , varastosta. Pirppu on päättänyt kuunnella artistinimeltään Pyhimyksenä tunnetun Mikko Kuoppalan koko musiikkituotannon putkeen. Samalla hän jakaa kokemuksensa Kalannista käsin nettiin, pitämällä Instagram -liveä. Rupeama on pitkä, sillä Kuoppalalta löytyy musiikkia noin vuorokauden edestä.

– Takana on nyt 11 ja puoli tuntia ja sitäkin enemmän edessä. Aloitin kuuntelun eilisiltana kymmenen maissa. Aion kuunnella kaiken, mitä Spotifysta löytyy, myös Pyhimyksen muiden taiteilijanimien ja yhtyeiden, kuten Teflon Brothersin ja Ruger Hauerin, alla tekemän musiikin. Biisejä on yhteensä 404, Pirppu kertoo torstai-aamupäivällä ennen kymmentä.

Pirppu sai idean tempaukseen jo viime marraskuussa.

– Halusin tehdä soittolistan, jossa on koko Pyhimyksen musiikkituotanto kronologisessa järjestyksessä.

Listan tekemiseen meni Pirpulta aikaa yli kolme tuntia.

– Kun olin valmis, ajattelin, että onpas lista pitkä, olisi siistiä kuunnella se kokonaisuudessaan putkeen. Odotin kesälomaan saakka ja nyt toteutan suunnitelmaani.

Pirppu jakaa kokemuksen nettiin omaksi ilokseen.

– Tiedän paljon Pyhimyksestä ja voin samalla kertoa katsojille nippelitietoa. Ajattelin, että liven pitäminen olisi hauskaa ja se motivoisi minua pysymään hereillä koko soittolistan ajan. En tee tätä näyttökertojen vuoksi.

Koko haasteen ajan Pirppu istuu lattialla.

– Istun tämän vuorokauden varastossamme, kotistudioni lattialla, koko ajan kameran edessä. Pidän tauon ainoastaan silloin, kun minun pitää käydä vessassa.

Pirppu on ollut Pyhimys -fani nelisen vuotta.

– Vuonna 2019 kaverini vinkkasi minulle Pyhimyksen musiikkia. Siitä asti Pyhimys on ollut kuunnelluin artistini. Pidän Pyhimyksestä, koska hänellä on miellyttävä ääni ja nokkeloita lyriikoita.

Pirppu on myös päässyt kuuntelemaan Pyhimyksen musiikkia kahdesti livenä ja keskustellut tämän kanssa netin välityksellä.

– Viime helmikuussa olin keikalla, jossa hän esitti lempikappaleeni. Rakastan kyseistä kappaletta ja kokemus oli minulle hyvin koskettava.

Pirpun mukaan hän on myös jutellut Pyhimyksen kanssa viesteillä Instagramissa.

– Keskustelimme kerran eräästä hänen albumistaan. Olen tehnyt hänen musiikistaan myös albumiarvioinnin, jonka hän on nähnyt ja jota hän kommentoi.

Pirpulta löytyy myös Pyhimys-fanituotteita. Haasteen aikana hänellä on päällään yksi hänen viidestä Pyhimys -t-paidastaan.

Pirppu on valmistautunut hyvin ja aikoo onnistua vuorokauden haasteessaan.

– Uskon, että onnistun. Minulla on täällä eväitä, vaihtovaatteet ja peitto. Lisäksi ystäväni ja tyttöystäväni käyvät välillä moikkaamassa minua ja tuovat minulle ruokaa. Myös perheeni uskoo minuun.

Pirppu kertoo, että haaste on sujunut tähän asti hienosti.

– Olen vielä helpommalla puoliskolla Tämä vaikeutuu huomattavasti kello 11, koska silloin olen ollut hereillä 24 tuntia. Luin netistä, että pähkinöistä saa energiaa, joten niitä on tullut syötyä.

Pirppu toivoo Pyhimyksen huomaavan hänen tempauksensa ja haastaa artistin.

– Toivoisin, että Pyhimys näkee liveni. Voisi myös olla siistiä toteuttaa sama tempaus uudestaan, tosin niin, että istuisin Pyhimyksen kanssa kuuntelemassa tuotannon läpi. Voisimme samalla kerätä rahaa hyväntekeväisyysteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän