Elis Krzywacki Jazzkitarakilpailun voittajaksi

0
Elis Krzywacki tulee perheestä, joissa on muitakin kitaristeja.

Jazzkukko Festivaalin yhteydessä Laitilassa järjestettävän, nuorille aikuisille ja ammattiopiskelijoille suunnattu kansallisen Jazzkitarakilpailun voittajaksi valittiin tänä vuonna 18-vuotias helsinkiläinen Elis Krzywacki.

Lukion viimeisen luokan aloittava Elis tulee musikaalisesta perheestä ja hänen molemmat vanhempansa ovat kitaristeja ammatiltaan.

Kovatasoisessa ja äärimmäisen tasaisessa kilpailussa toisen sijan nappasi niin ikään 18-vuotias Eemeli Kurkela Jyväskylästä.

Kitarakilpailun kansainväliseen raatiin kuului tänä vuonna arvovaltainen joukko kansainvälisesti tunnettuja jazzkitaristeja: Gilad Hekselman (Usa), Peter Hertmans (Belgia), Teemu Viinikainen ja festivaalin taiteellinen johtaja Kari Antila.

Jazzkitarakilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Laitilassa 20.7. järjestetyssä jazzkitarakilpailun finaalissa loppukilpailijat soittivat noin 20 minuutin ohjelmiston.Jazzkitarakilpailussa kilpaili tänä vuonna vajaa kymmenkunta alle 30-vuotiasta nuorta kitaristia.

Aiemmin kilpailun on voittanut vuonna 2021 kitaristi Johannes Granroth.

Jazzkukon 10-vuotisjuhlafestivaali pidetään 24.– 28.7.2024 ja pääkonsertti on lauantaina 27.7.2024.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän