Elokuussa fysiikkaa, syyskuussa taktiikkaa ja lokakuussa pelataan – Päävalmentaja uskoo Korihaiden olevan pian valmis

0
Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic seuraa tiiviisti Bojan Sarcevicin ja muiden haipelaajien otteita harjoituksissa.

Pohitullin palloiluhallista kuuluu aamupäivisin tuttu pallon pompotus ja kenkien vinkuna. Korihaiden kotimaiset pelaajat ovat elokuun alusta lähtien valmistautuneet päävalmentaja Darko Mihajlovicin johdolla lokakuussa alkavaan Korisliiga-kauteen.

Tällä hetkellä harjoituksissa keskitytään vasta fyysisen kunnon ja henkilökohtaisten taitojen ylläpitämiseen, sillä pelaajia ei ole vielä joukkueellista kasassa.

– Ensimmäisen kolmen viikon aikana keskitytään fyysisen pohjan rakentamiseen kohti kauden rasitusta ja syyskuussa, kun joukkue saadaan kokonaan paikalle, alkaa taktisten asioiden hiominen, Mihajlovic selittää.

Aivan ihannetilanne ei silti haileirissä ole, sillä Mikael Aalto on kärsinyt pienistä kolhuista, Akseli Arvonen on armeijassa tiettyinä aikoina ja Thomas Vehmanen saapuu Uuteenkaupunkiin vasta ensi viikolla.

Lisäksi ringissä olleet muut omat kasvatit muuttavat opiskelujen seurauksena muualle. Mihajlovic ei kuitenkaan ole huolissaan, koska tapahtuneisiin asioihin ei voi vaikuttaa.

– Tämä on vain väliaikainen tilanne, koska ”Miksu” ja Thomas ovat ensi viikolla mukana, ja kun ulkomaalaiset saadaan maahan, niin tilanne normalisoituu. Mukana olevat pelaajat ovat tehneet hyvällä asenteella ja keskittyneesti töitä, hän toteaa.

Tällä hetkellä Korihailla on yhdeksän sopimuspelaajaa, joista kaksi on ulkomaalaisvahvistuksia. Vaikka suurimmalla osalla liigajoukkueista alkaa olla tässä vaiheessa kaikki pelipaikat täytettyinä, Mihajlovic on tietoisesti halunnut jättää vahvistusten rekrytoinnin myöhempään.

– Toki aikataulu menee tiukoille, mutta uskon meillä olevan valmis joukkue hyvinkin pian. Eräs pelaaja on jo hyväksynyt meidän ehdot, mutta sopimus on vielä allekirjoittamatta, valmentaja paljastaa.

Mihajlovic on tyytyväinen tähänastiseen joukkueeseen. Hänen mukaansa joukkueessa on tarpeeksi kokemusta Korisliigasta ja myös vahvistuksilla on ammattilaisvuosia alla. Tavoitteena on hankkia viimeisetkin vahvistukset Euroopan kentiltä.

– Kahdelta viimeiseltä vahvistukselta odotan korinteko- sekä heittovoimaa ja edunluontikykyä, Mihajlovic luettelee.

Kahden vahvistuksen jälkeen joukkueessa olisi lopulta 11 pelaajaa, joten yhdelle kotimaiselle pelaajalle olisi tilaa. Onko tarkoituksena hankkia vielä suomalainen pelaaja?

– Yritämme kovasti. Markkinat ovat tietenkin tässä kohtaa ohuet, mutta yritämme. Meillä pääsee nuoret kehittymään huippupelaajien, kuten Bojanin (Sarcevic), kanssa sekä saavat mahdollisuuden kunnon rooliin, valmentaja vakuuttaa.

Jäljellä olevien pelaajien hankinnan lisäksi etsinnässä on apuvalmentaja. Toistaiseksi Mihajlovic on vetänyt harjoituksia yksin, mutta hän kertoo, että apuvalmentajakysymykseen saadaan toivottavasti ratkaisu tulevan viikon loppuun mennessä.

Harjoituspelejä on toistaiseksi sovittuna neljä: KTP-Basket vieraissa, Hanhivaara-turnauksessa Salossa Vilpas sekä Pyrintö ja BC Nokia vieraissa suljetuin ovin.

– Yritämme löytää vielä yhden harjoitusottelun, joka pelattaisiin Uudessakaupungissa fanien edessä, Mihajlovic toivoo.

Kaiken kaikkiaan Mihajlovic odottaa innolla vajaan kahden kuukauden päästä alkavaa liigakautta. Pelaajat ja heidän monipuolisuus, kokemus ja roolitus antavat päävalmentajalle aihetta optimismiin.

– Olemme saaneet ne pelaajat, jotka me halusimme. Syyskuussa, kun joukkue on kasassa, kaikki pitää saada samalle viivalle pelitavan suhteen ja kemioiden suhteen. Kyllä tässä oma kihelmöintinsä on, kun kausi lähestyy, Mihajlovic päättää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän