Ikääntyneiden palvelulautakunta päätti perustaa uuden asumispalveluyksikön Uuteenkaupunkiin

0

Uuteenkaupunkiin perustettava uusi asumispalveluyksikkö sai hyväksynnän Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden palvelulautakunnassa. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhösen päätösehdotuksen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön perustamisesta ikääntyneille.

Uusi yksikkö perustetaan hoivapalveluyritys Attendon omistamaan Rauha-kiinteistöön, jota hyvinvointialue on vuokrannut heinäkuun alusta lähtien. Uusi yksikkö on tarkoitus avata lokakuussa. Yksikköön tulee 28 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa.

– Uuden yksikön myötä Varsinais-Suomen hyvinvointialue pystyy paremmin vastaamaan ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen kysynnän kasvuun. Yksikössä tuotetaan ympärivuorokautista palveluasumista sekä pitkäaikaisesti että lyhytaikaisesti, Eeva-Sirkku Pöyhönen sanoo.

Asumispalveluyksikön toiminnan aloittamisen vaatima valmistelu on hyvässä vauhdissa.

– Saimme ilahduttavan paljon hakemuksia vakituisiin työpaikkoihin ja tulevien työntekijöiden haastattelut ovat käynnissä. Valintapäätökset tehdään lähiviikkojen aikana. Muuta valmistelua ovat muun muassa kalustehankinnat ja toiminnan aloittamiseen liittyvien asiakirjojen laadinta, Pöyhönen kertoo.

Yksikköön on rekrytoidaan palveluyksikön vastaava, kaksi sairaanhoitajaa, 15 lähihoitajaa, kolme hoiva-avustajaa sekä fysioterapeuttai, jonka työpanosta jaetaan myös muihin asumispalveluyksiköihin.

Toiminnan ulkoisten kustannusten arvioidaan olevan vuodelle 2023 enintään noin 640 000 euroa yksikön perustamiskustannuksineen. Asiakkaiden asiakasmaksut määräytyvät hyvinvointialueen määrittelemien asiakasmaksuperusteiden mukaisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän