Jazzin legendat soittavat Pookissa

0
Myös Porissa oli Pori Jazzin ja Jazzkukon yhteinen konsertti. Siinä soittivat Frank Carlberg, Reiska Laine, Mikko Karjalainen, Jari Perkiömäki, Tomi Harrivaara ja Kari Antila.

Jazzfestivaalit Pori Jazz ja Jazzkukkojärjestävät yhteistyössä konsertin Uudessakaupungissa.Ravintola Pookissa esiintyy perjantaina 11.8. yhteistyökokoonpano Pori Jazz All Stars Meets Jazzkukko. Kokoonpanossa musisoivat Jari Perkiömäk i saksofoni, Kari Antila kitara, Severi Pyysalo vibrafoni, Reiska Laine rummut ja Tomi Harrivaara basso.

Esiintyjien nimet ovat varmasti tuttuja monille, vaikka ei jazzmusiikkia kovin paljon kuuntelisikaan. Esimerkiksi Severi Pyysalo on ollut Suomen huipulla jo kolme vuosikymmentä. Suuri yleisö kiinnostui Pyysalosta vuonna 1984, kun Pori Jazzeilla sekä laulajatar Sarah Vaughan että Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Vuonna 1993 Pyysalo valittiin vuoden eurooppalaiseksi jazzsolistiksi.

Pitkän linjan jazzmuusikko on myös Reino ”Reiska” Laine, joka soitti itsensä suomalaisen jazzin historiaan jo 60-luvun loppupuolella. 1990-luvun alussa rumpali kokosi oman Reiska Laine Bandin. Reiska Laine on soittanut myös pianisti Claes Anderssonin triossa ja monessa muussa kokoonpanossa.

Laitilassa syntynyt Kari Antila ei tällä alueella esittelyjä kaipaa. Jazzkukon perustaja ja taiteellinen johtaja on tehnyt monipuolista jazzmuusikon uraa kansainvälisesti.

Saksofonisti Jari Perkiömäen ura muusikkona alkoi 1970-luvun lopulla Pori Big Bandin saksofonisektiossa ja pian myös orkesterin taiteellisena johtajana. Sen jälkeen hän on soittanut useissa kokoonpanoissa, mm. UMOssa, ja myös kansainvälisessä seurassa. Perkiömäki on yhdistellyt jazzia afrikkalaiseen pygmi-lauluun, joikuun ja jopa itkuvirsiin.

Basisti Tomi Harrivaara on tuttu nimi Pori Big Bandista. Pori Jazzissa hänet nähtiin viimeksi tänä kesänä, kun hän esiintyi avajaiskonsertissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän