Kalannin yläkoulu taas käytössä–Oppilaat ja opettajat tyytyväisiä, että reissaaminen tilasta toiseen on ohi

0

Kalannin yläkoululaisten väistötiloihin kulkeminen on vihdoin ohi. 7.–9.-luokkalaiset pääsivät aloittamaan syyslukukauden omissa luokissaan yläkoulun tiloissa.

– Kyllä oppilaista huomaa innostuneisuutta ja iloisuutta, kun vihdoin väistötiloihin kulkeminen päättyy. Viime lukuvuonna oppilailla menivät välitunnit paikasta toiseen siirtymiseen. Koulua on käyty hyvin hajanaisessa kokonaisuudessa, Kalannin koulun rehtori Johanna Kivistö toteaa.

Kalannin yläkoulun remontti alkoi vuosi sitten kesällä. Rakennuksessa on tehty sisäilmaremonttia, lisäksi tiloissa on tehty muutakin remonttia. Remontin arvioitu urakka-aika oli puoli vuotta ja yläkoululaisten piti päästä jo viime talvena takaisin omiin tiloihin. Remontti kuitenkin venyi useasta syystä. Viimeisin viivästys oli, kun ilmastointihuoneen laitteita ei saatu yritykseltä, jolta ne oli alun perin tilattu.

Nyt Kalannin yläkoulussa ilmastointi pelaa ja oppilaat ja koulun henkilöstö pääsevät siirtymään normaaliin arkeen.

Yläkoululaiset kävivät viime lukuvuoden koulua useassa paikassa. Väistötiloja oli Männäisten koulurakennuksessa, vanhassa pankkikiinteistössä Kalannin keskustassa, nuorisotilassa ja monitoimitilassa.

– Lisäksi käytimme parakkeja aina silloin, kun ne olivat vapaana alakoululaisilta, Kivistö kertoo.

Parakit ovat yhä käytössä, sillä alakoululaiset käyvät koulua väistötiloissa. Männäisten koulun tiloista käytössä on enää liikuntasali, jota ala- ja yläkoulu käyttävät satunnaisesti. Lisäksi kaupungin liikuntatoimella on siellä toimintaa.

Syyslukukauden alku on ollut Kalannin koulun henkilöstölle hyvin kiireinen, sillä samaan syssyyn kun yläkoulu muutti väistötiloista takaisin omaan kouluun, otettiin käyttöön myös kaupungin uudet, kilpailutetut bussireitit. Niiden myötä rehtori on selvitellyt myös koulukyytejä.

– Vielä keskiviikkona koulukuljetusreitteihin ja aikatauluihin tuli muutoksia. Nyt kaikki bussit, joita käytetään koulukuljetuksiin, käyvät koulukeskuksemme pihassa.

Kivistö myöntää, että vielä pientä rukkaamista koulukuljetuksissa on.

– Toivottavasti nekin muutokset saadaan vielä tehtyä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän