Kansainvälisiä tuulahduksia tarjolla torilla lauantaina

0
Viime kesänä Monikulttuurinen tori -tapahtuma keräsi yli tuhat vierasta tutustumaan kansainvälisiin ruokiin ja musiikkiin.

Tulevan lauantain Tul toril -teematorisarjassa uppoudutaan tällä kertaa kansainvälisen kulttuurin maailmaan. Monikulttuurinen tori -tapahtuma tuo torille musiikkia ja erilaisia ruokia lähes kaikkialta maailman kolkasta.

Tapahtuman nokkamiehenä toimiva Granger Simmons kertoo, että toritapahtuma järjestetään nyt virallisesti kolmannen kerran, mutta käytännössä vasta toisen kerran. Ensimmäisenä vuonna koronapandemia muutti järjestelyt virtuaalisiksi, mutta viime vuoden tapahtuma oli varsin onnistunut.

– Viime vuonna torilla vieraili yli tuhat kävijää, Simmons hehkuttaa.

Ruokakojuilla esitellään erilaisia herkkuja ympäri maailmaa. Simmons on itse mukana amerikkalaisten ruokien kojulla ja lisäksi mukana on maistiaisia ainakin monesta Afrikan maasta, Thaimaasta, Ukrainasta, Irakista, Iranista ja Kiinasta. Todennäköisesti lista kasvaa vielä ennen tapahtumaa.

Ruokien lisäksi luvassa on monenlaisia esityksiä. Lavan valtaa ainakin räppi-artisti Pete Santos, ukrainalainen laulaja Kateryna Vdovina , reggae-artisti Abdul Selassie sekä uusikaupunkilaislähtöinen UTU. Musiikin ohella lavalla nähdään myös tanssia ja akrobaattiesityksiä.

Monikulttuurinen tori -tapahtuma alkaa lauantaina kymmeneltä ja loppuu iltapäivällä kahden aikaan. Simmons tarkentaa, että ruokakojut aukeavat heti kymmeneltä ja varsinaiset esitykset alkavat kello 11. Luvassa on myös yllätysohjelmanumero, mutta siitä ei Simmons paljasta enempää.

– Hienoa järjestää uudestaan tällainen tapahtuma ja toivotaan, että ihmiset tulevat sankoin joukoin tutustumaan kansainväliseen tunnelmaan, Simmons tunnelmoi.

Tapahtumaa ovat tukemassa Ukipoliksen Moppi-hanke, Uudenkaupungin Elinkeinopalvelut, Laitilan kaupunki ja Työ- ja elinkeinoministeriö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän