Kolme uusikaupunkilaista

0
Ringeten juniorimaajoukkueleirille osallistuneet uusikaupunkilaiset vasemmalta Ilona Niemi, Lotta Grönros ja Caroliina Reini kuvattuna Caroliinan kesätyöpaikassa

Kolme uusikaupunkilaista ringettejunioria sai kutsun ikäkausiensa maajoukkueleirille Lohjalle.

– Se oli hieno, mutta rankka kokemus. Ohjelma oli tiivis ja leirillä oppi uutta, sanovat Lotta Grönros , Ilona Niemi ja Caroliina Reini muutama päivä leirin päättymisen jälkeen.

Kaikki kolme pelaavat tulevalla kaudella UJK:n ja Laitilan Jyskeen yhdistetyssä B-juniorien joukkueessa. Odotukset syksyn suhteen ovat kaikilla korkealla.

Maajoukkueleirille kutsuttiin eri puolilta maata kahden ikäluokan eli vuonna 2006 ja 2007 syntyneiden pelaajia. Molemmissa ryhmissä kutsuttuja oli 25, joista kolme maalivahteja. Uusikaupunkilaisista junioreista Ilona Niemi oli 17-vuotiaiden ryhmässä, Lotta Grönros ja Caroliina Reini 16-vuotiaissa. Ilonalle tämä maajoukkueleiri oli järjestyksessään jo toinen, muille ensimmäinen.

– Maajoukkueleiri vaati kaikilta paljon, mutta se oli opettava ja oikein hyvä kokemus. Se on meille iso asia. Tärkeää oli, että kutsu leirille tuli juniorimaajoukkueelta, sinne ei voinut itse hakea, kaikki kolme korostavat.

Seuraava maajoukkueleiri on ohjelmassa joulukuussa. Sinne kutsutaan saman verran junioreja kuin nyt. Kutsuttavien joukossa on sekä nyt mukana olleita että uusia pelaajia. Aika näyttää, miten uusikaupunkilaisten lahjakkaiden juniorien matka jatkuu.

Sitä ennen ovat ohjelmassa joka tapauksessa B-juniorien syksyn sarjapelit.

– Ensin pelataan 12 joukkueen SM-karsintasarja, jossa on joukkueita eri puolilta maata. Kovimmat vastustajat tulevat varmaankin Lahdesta, Espoosta ja Raumalta, Caroliina, Ilona ja Lotta arvioivat.

– Karsintasarjan jälkeen joukkueet jaetaan kahteen ryhmään, SM-sarjaan ja Ykkössarjaan. Tavoite on tietenkin SM-sarjassa, kaikki kolme vakuuttavat.

UJK ja Jyske ovat siis yhdistäneet voimansa B-junioreissa yhteiseksi joukkueeksi. Kaikki kolme ovat aiemmin pelanneet UJK:ssa, mutta Lotalla on yhden vuoden kokemus myös Laitilan Jyskeestä ja Caroliina on pelannut viimeiset kolme vuotta Rauman Lukossa. Caroliina pelaa maalivahtina, Ilona pakkina ja Lotta laitahyökkääjänä.

Ilonalla ja Caroliinalla on aiempaa kokemusta myös jääkiekosta ja Ilonalla jalkapallostakin, mutta ringette vei molempien kohdalla voiton.

Mikä ringetessä on sitten parasta?

– Joukkuekaverit. Se on myös hienoa, että vanhemmat kannustavat ja käyvät katsomassa pelejä, korostavat kaikki kolme.

Millainen haaste on yhdistää kaksi joukkuetta yhdeksi?

– Vaatiihan se harjoittelua ja totuttelua toisten pelityyliin. Jyskeen pelaajat ovat meille kuitenkin tuttuja entuudestaan vastustajina, Caroliina, Ilona ja Lotta hymyilevät.

Harjoitukset ovat jo alkaneet ja jatkuvat kolme kertaa viikossa. Toistaiseksi harjoittelu on keskittynyt Uudenkaupungin jäähalliin, mutta myöhemmin mennään myös Laitilaan, kunhan sikäläiseen halliin saadaan jää.

Joukkueen valmentajina toimivat Teemu Grönros ja Sirpa Karkkonen . Lisäksi maalivahteja valmentaa Marko Usvala .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän