Korvaukset

0

Rengin peruskoulutuksella tekeydyin kauan sitten jossain ulkomaassa puutarhuriksi ja hevostenhoitajaksi eräälle saksalaista syntyperää olleelle aateliselle. Hän sanoi Suomen olevan sosialistinen maa. Väitin toisin, että eduskunnassa on oikeistoenemmistö.

Hän totesi, että yhteiskunta kuitenkin jakaa korvauksia, eikä ihmisten tarvitse itse vastata mistään, ei edes omasta toimeentulostaan. Olinhan minäkin jo silloin kuullut, että ”pani halla tai ukko, sonni tai kukko, kyllä Kekkonen kaiken maksaa”.

Se oli sitä aikaa, mutta nykyään kukaan ei enää korvaansa kallista, vaikka veronmaksajien rahaa jaellaan suruttomasti kaikkea korvaamaan. Susien ja hirvien ynnä muiden valtion tarhassa olevien eläinten aiheuttamien vahinkojen korvaaminen on ihan ymmärrettävää ja oikeutettua, mutta muut ihmisten omista valinnoista johtuneet menetykset eivät kuulu meidän muiden maksettaviksi.

Jos joku asuu kalliimmassa asunnossa, mihin hänellä olisi varaa, tai ostaa sähköauton, vaihtaa lämmitysjärjestelmää talossaan, ynnä paljon muuta, miksi meidän muiden pitäisi osallistua kustannuksiin. Kysyn vaan.

Valdemar Takaperko

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän