Kupponen kahvia ja etelän rytmejä – Venetsialaistorilla hyvästeltiin kesäkautta

0
Turkulainen Samba Carioca esiintyi torilla sambaillen venetsialaisten kunniaksi.

Kesä vetää viimeisiään, mutta vielä aurinko paistaa ja lämmittää. Elokuun tummuvassa illassa on oma taikansa, voi muistella mennyttä kesää. On myös muinaistulien ja venetsialaisten aika.

Alkutahdit tälle otettiin Uudenkaupungin torilla jo heti lauantai-aamusta monilukuisen toriväen merkeissä. Alkajaisiksi Kerttu Aaltonen loihti esille piironginlaatikostaan kukkia, eläimiä ja sateenvarjonkin,

– Hyvää Suomen luonnon päivää kaikille. Meillä on hieno luonto, hän toriväelle myös toivotti.

Onhan meillä viihtyisä torikin, jossa on mukava istuskella vaikka kahvikupposen ääressä ja katsella Kirkko- ja Rauhanpuistojen suuntaan, kuten Jouni Arvonen sekä Kyösti Yliniemikin tekivät kesää muistellen.

– Ihan kiva kesä ollut, aurinkoa ja sadettakin sopivasti. Monenlaista on Uudessakaupungissakin tapahtunut. Vaikka ei tämänikäinen nyt sen suurempia menoja kaipaa. Mutta mukavaa kun kuitenkin tapahtuu, miehet tuumailevat.

Torille on kuitenkin aina mukava tulla ja torikahvikin maistuu. Se kuuluu kesän perinteeseen kaksikollekin. Naapuripöydässäkin näyttää porukka viihtyvän ja keskustelu käy vilkkaana. Torilla tavataan.

– Toki tämäkin kaupunki taas hiljenee nopeasti syksyyn ja talveen. Mutta oma rauhansa siinäkin on, Jouni tuumailee.

Luvassa olevaa samba-esitystä odotellessa voi vaikka käydä kuuntelemassa kun vanhaa menopeliään esitellyt Ilkka Lehtonen soitatti autostereoitaan. Hyvät ovat soundit vanhaan ajoneuvoonkin, vuosimallia 1974, asennettuna.

Tulevat presidentinvaalitkin jo torilla näkyivät ja nimiä kannatuskortteihin kerättiin.

Suomessakin osataan ottaa etelän rytmit haltuun. Tästä hyvänä esimerkkinä turkulainen Samba Carioca, joka oli värikkäällä porukallaan saapunut juhlistamaan venetsialaisiamme. Rytmit ja värikkäät asut veivät mukanaan. Ryhmä myös kiitti kutsusta tulla esiintymään Uuteenkaupunkiin.

Jäyhä pohjoisen kansakin kyllä lähtee rytmeihin mukaan. Se huomattiin samba-kulkueen siirtyessä tanssien ja rytmien kera torin poikki. Tosin ryhmän kulkureitistä oli hieman epäselvyyttä ja moni odotti sitä Alisellakadulla, kuten kuuluttajakin ilmoitti.

Torilla jatkettiin iltapäivän puolelle. Sen jälkeen olikin aika valmistautua päivän huipentumaan iltaa odotellessa.

Rauno Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän