Mestarien cupista hyvää kokemusta P17-joukkueelle

0

Nystarsin P17-joukkue avasi kautensa Mestarien cupissa Turussa menneenä viikonloppuna. Tämä oli ensimmäinen kerta kun joukkue esiintyi uudella kokoonpanollaan ja uuden valmennuksen alla.

P17-sarjaan osallistui kahdeksan joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen alkulohkoon. Vastustajat olivat jo viime kaudelta tuttuja. Samassa lohkossa viime vuoden SM 2. Steelers ja SM 3. Blackbirds, sekä LASB, jonka kanssa oli hyviä vääntöjä viime kaudella.

Turnauksen avausottelu oli lauantaiaamuna Blackbirdsiä vastaan. Avausmaali saatiin ottelussa aikaan, mutta BB meni menojaan ja voitti ottelun lopulta 6–2.

Ottelussa oli havaittavissa jännitystä ja arkuutta mennä kaksinkamppailuihin.
Toisessa ottelussa vastaan asettui Steelers. Nyt oli ottelussa jo selkeästi parempaa tekemistä, kaksinkamppailuihin mentiin hanakammin ja niitä myös voitettiin.

Kahden erän jälkeen oli taululla vielä johtolukemat, mutta Steelers meni päätöserässä ohi ja voitti 3–2. Maalipaikkoja olisi ollut voittoonkin asti, mutta ei vaan onnistunut.

Alkulohkon päätösottelussa vastaan tuli LASB. Avauserän jälkeen oltiin vielä tasatilanteessa, mutta LASB teki vielä kaksi maalia ja voitti ottelun 3–1.

Samalla LASB varmisti lohkovoiton ja Nystars oli lohkonsa neljäs.

Turnaus jatkui sunnuntaiaamuna sijoitusotteluilla, panoksena olivat sijat 5–8.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli viime vuoden mestari EräViikingit. Avauserässä ErVi karkasi kahden maalin johtoon, toisessa erässä saatiin kavennus aikaan, mutta päätöserään lähdettiin taas kaksi maalia perässä.

Kolmannessa erässä saatiin heti alkuun kavennus ja tasoitus perään ylivoimalla. Erän lopussa reilun minuutin aikana tuli vielä kaksi lisämaalia, joten makea voitto mestareista lukemin 3–5.

Turnauksen päätöspelissä vastaan tuli jo kertaalleen kohdattu Blackbirds. Tästä ottelusta muodostuikin melkoinen trilleri. Avauserä meni BB:n nimiin sen tehdessä kolme maalia Nystarsin kahta vastaan. Toinen erä oli puolestaan Nystarsin. Kolme maalia BB:n verkkoon tiesi 5–3-johtoa päätöserään lähdettäessä.

Päätöserä alussa BB tuli jo tasoihin, mutta taistelu oli tiukkaa ja Nystars karkasi taas johtoon, ja BB:n pelatessa ilman maalivahtia jo kahden maalin johtoon vain 27 sekuntia ennen loppua. BB sai aikaan vielä kavennuksen, mutta tuloksena ottelusta oli Nystarsin makea voitto 7–6.

Lopputuloksena turnauksesta oli viides tila.

– Lauantai oli pitkä päivä. Aamun eka pelissä oli vielä arkuutta, eikä tainnut joukkue olla oikein hereilläkään. Toisessa ja kolmannessa pelissä alkoi rohkeuttakin kaksinkamppailussa löytyä. Maalinteko oli hieman tahmeaa, paikoistakaan ei saatu maaleja aikaan. Maalin pelejä ne olivat ja ihan voitettavissa kyllä, valmennuksesta kommentoidaan.

– Sunnuntaina saatiin peli kulkemaan paremmin ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Mestarein voittaminen teki joukkueelle äärimmäisen hyvää. Lauantaina Blackbirds teki vähän eroa, mutta sunnuntaina asemat muuttuivat. Pikku juttuja pitää vielä hioa ennen sarjan alkua, mutta oikealla tiellä ollaan, kertaa päävalmentaja Jani Vaitiniemi viikonlopun tapahtumia.

Seuraavan kerran joukkue pääsee mittaamaan tasoaan elokuun viimeisenä viikonloppuna KWMC-turnauksessa. SM-sarja käynnistyy syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kahdella kotiottelulla.

JN

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän