Nystarsin SM-joukkueessa valmentaja vaihtui – Peräti kolme seuran ikäkausijoukkuetta pääsi Mestareiden cupiin

0
Nystarsin SM-sarjajoukkueen uusi päävalmentaja Jani Vaitiniemi tarkkaili suojattiensa suorituksia ennen viikonlopun Mestareiden cupia.

Jani Vaitiniemi latelee pieni virne naamallaan, että hän tykittäisi varmasti enemmän maaleja. Psyykkaus toimii ja seuraavalla kierroksella juniorit latovat enemmän laukauksia verkkoon. Nystarsin 17-vuotiaiden joukkue valmistautuu täydellä tohinalla SM-sarjaan ja komentoja antavat uudet miehet.

Pasi Kauhan ja hänen apuvalmentajiensa pitkä ja menestyksekäs tie joukkueen peräsimessä tuli keväällä päätökseen. Vaitiniemeä pyydettiin päävalmentajan tehtävään ja hän toivoi avukseen Petri Helmistä ja Jani Haapanalaa .

– Sain juuri sen porukan ympärille kuin halusinkin. Helmisellä ja Haapanalalla on valtavasti tietotaitoa. Hetken joutui miettimään, jaksanko vielä lähteä tällaiseen projektiin, jossa kierrellään ympäri Suomea. Mulla ei ole poikien puolelta tällaista kokemusta päävalmentajana, joten päätin lähteä mukaan, Vaitiniemi perustelee päätöstään.

Vaitiniemi oli aikanaan USB:n hyvin pärjänneessä junnuporukassa apuvalmentajana ja suurimmat kannukset mies on kerännyt SBS Wirmon tyttöjen SM-joukkueen kanssa.

Monipuolisesti Uudenkaupungin urheiluelämässä ollut Vaitiniemi sai joukkueeseen neljä pelaajaa lisää viime kauteen verrattuna ja hän uskoo vakaasti joukkueensa mahdollisuuksiin.

– Viime vuonna tämä joukkue oli SM-sarjan kymmenes. En näe mitään syytä, miksi emme voisi parantaa tuota sijoitusta, Vaitiniemi mietiskelee.

Startti uuden porukan kanssa on ollut koutsille mieleinen. Tahdosta ei homma jää kiinni.

– Toukokuun puolesta välistä on treenattu kolmesti viikossa. Pikkuhiljaa ollaan opittu tuntemaan pelaajien kanssa toisiamme ja jätkät ovat todella innostuneita. Se tuo motivaatiota myös valmennukselle, Vaitiniemi kommentoi.

SM-sarja käynnistyy kahdella kotiottelulla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kovempien pelien makuun joukkue pääsee viikonloppuna Mestareiden cupissa.

Kyseessä on Turussa järjestettävä kutsuturnaus, jonne pääsee menestyksen perusteella ja se pidetään 11-vuotiaista eteenpäin aina 19-vuotiaisiin asti. Nystars saa alkusarjassa vastaan Steelersin (Hämeenlinna), LaSBin (Lahti) ja Blackbirdsin (Vaasa).

17-vuotiaiden joukkueen ohella samaisen turnauksen hienouksista pääsee nauttimaan Nystarsin 11-vuotiaiden porukka viikonloppuna.

Nystarsin P13-sarjan ryhmä kelpuutettiin myös mukaan ja tämä porukka veti oman turnauksensa alkuviikon aikana. Alkusarjassa esitykset olivat vaihtelevia ja viiden joukkueen lohkossa irtosi nelossija. Ryhmä yllätti puolivälierässä itsensäkin ja kukisti toisen lohkon voittajan OFBC:n (Oulu) rankkarikisan jälkeen.

Välierä meni myös rankkareihin, mutta siinä tuli kirvelevä tappio. Pronssiottelussa lajin mahtiseura, helsinkiläinen EräViikingit peittosi ukilaiset niukasti 5–4 ja näin 13-vuotiaiden joukkue päätyi hienosti neljännelle sijalle.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän