Odottavainen ja luottavainen fiilis – Korihaiden naisten joukkue ei lähde I-divisioonaan nöyristelemään

0
Korihaiden naisten joukkue valmistautuu päävalmentaja Timo Korpijärven johdolla seurahistorian ensimmäiseen naisten I-divisioonakauteen.

Nousujohteisuus. Se on jokaisen pitkäjänteisesti kilpajoukkuetta valmentavan tavoite. Silti se jää monelle haaveeksi. Timo Korpijärvi on yksi niistä, joka saa nyt nauttia työnsä hedelmistä ja samalla myös kokea suojattiensa kanssa jotain uutta. Hän on yhdessä valmentajaparinsa Eero Siivosen kanssa luotsannut Korihaiden naiset ensimmäistä kertaa seurahistoriassa I-divisioonatasolle ja ensimmäinen sarjapeli siintää runsaan kuukauden päässä.

– Onhan tämä mahtavaa. Tässä joukkueessa on kuitenkin sellaisia pelaajia, kenen kanssa yhteistaival alkoi jo yli kymmenen vuotta sitten, Korpijärvi hehkutti.

Pelkkänä kokemuksena tätä ei pidetä. Tarkempia tavoitteita ei kerrota, mutta joukkue ei aio nöyristellä kokeneempien edessä.

– Odottavainen ja luottavainen fiilis. En usko, että olemme sarjan kärkikahinoissa, mutta en myöskään oleta meidän olevan viimeisiä. Haluamme näyttää, että kuulumme tälle tasolle, Korpijärvi latasi.

Kun keväällä nousu oli varmistunut, valmennuskaksikko oli varovaisen toiveikas sarjapaikan vastaanottamisesta. Päätös piti tehdä toukokuun puolivälissä ja seuran tuki oli joukkueen takana. Kesäkuun alussa harjoitukset pistettiin liikkeelle. Joukkue on pitkälti viime kauden mallia, mutta muutama tervetullut lisävahvistus on tullut ryhmään.

– Kolme tyttöä on tullut Salosta, jotka pelasivat viime kaudella U19 SM-sarjaa sekä yksi paluumuuttaja Kaarinasta. Vahvuudessa on nyt yhteensä 14 pelaajaa, Korpijärvi ynnäili.

Ykkösdivari muuttuu hieman ja se pelataan nyt kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Oman lohkon joukkueet kohdataan kahdesti, toisen lohkon porukat kertaalleen. Korihaiden lohkossa peräti viisi joukkuetta on pääkaupunkiseudulta. Oman mausteensa tuo paikallisvastustajaksi tituleerattava Turun NMKY.

Korpijärvi ja Siivonen ovat ahkeroineet joukkueen eteen monin tavoin ja hoitaneet uskollisesti myös joukkueenjohtajan tehtäviä. Tilanteeseen tulee nyt helpotusta, kun todellisesta korisperheestä yksi astui jälleen esiin ja Sauli Lalla otti joukkueenjohtajan hommat itselleen.

– Tästä on meille iso apu. Me saadaan keskittyä nyt valmentamiseen, Korpijärvi kiitteli.

Koutsiduo ei ole jakanut valmennuksellisia osa-alueita, vaan toisia täydennetään ja luottamusta löytyy. Päävastuu on Korpijärvellä, mutta Siivonen nousee välillä kapellimestariksi treeneissä. Haastattelun aikanakin kaksikko nousee vuorotellen antamaan pelaajille ohjeita.

Korihaiden taival ykkösdivarissa alkaa 8. päivä lokakuuta. Debyytti on tiukka, sillä viime kauden kärkijoukkue ToPo 2 on ensimmäinen koetinkivi. Avausottelu on kuitenkin kotikentällä. Toistaiseksi on sovittuna yksi harjoituspeli Pohitullissa turkulaisia vastaan 16. syyskuuta.

– Olisi hienoa, että yleisöä saapuisi samalla tavalla kuin kevään karsintapeleihin. Sillä on iso merkitys meille kaikille, molemmat valmentajat toivoivat.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän